Det har gått 24 timer siden regjeringen og Säpo la ut det hevede terrornivået. Moskeen i Malmö er allikevel alt full av folk på fredagsbønnen, men muslimer snakker om «et annet Sverige» og mener bekymringene øker, for dem.

Dette melder Expressen.

– Människor har börjat titta ner på oss. Börjat vara otrevliga, sier Ghofran (23)

Nå er det selvsagt en del svensker som mener at muslimske innvandrere har opptrådt utrivelig, som i påskeopprøret i fjor, i den massive voldskriminaliteten og de enorme kostnadene Sverige blir påført.

Følgende uttalte rikspolitisjef Anders Thornberg etter påskeopprøret i april i fjor.

– Jeg har vært i situasjoner før, men ikke slike som denne.

Thornberg omtalte angrepene som livsfarlige. Men ingen moskeer virket opprørte over det som skjedde.

Terrorforsker Magnus Ranstorp rådet til ro etter pressekonferansene torsdag. Selvfølgelig må man være på vakt, men også ha perspektiv.

.– Det är viktigt att inte bli misstänksam mot muslimer och andra som är troende. Viktigt att vara sansad.

Men i Wakf-moskén i Malmö var fredagsbønnen som vanlig.

– Som utrikesministern sa: Vi ska fortsätta med våra vanliga vardagsliv. Och vi gör så. Men naturligtvis, ja, vi är oroliga för vad som händer i Sverige, säger Khali Assi som ordförande i församlingen.

– Och, självklart, vi är oroliga för vad som händer med vår samling här. Det är ett annat Sverige.

Selvsagt er det et annet Sverige, siden et flertall av såkalte svensker under 18 år er innvandrere. Det er nok en del svensker som tenker at Assi ikke bekymrer seg for etniske svenskers fremtid, noe jeg skal undersøke som krigsreporter i Malmö neste uke.

Adam Usman, 32, som också är engagerad i församlingens styrelse deltar i fredagsbönen med dottern Alin, 3.

– Muslimer är nästan tio procent av det svenska folket. Sådana här åtgärder gör att icke-muslimers beteende mot muslimer blir annorlunda, på grund av att de blir oroliga. Så ja, det påverkar muslimer, negativt, tyvärr.

Men attityden mot muslimer i Sverige är egentligen inte Säpos eller polisens uppgift, menar han.

– Polisen gör vad de kan. Jag tror inte att det här problemet har med säkerhet att göra. Det är kulturellt. Det finns stora missförstånd. Ett bättre samarbete med muslimska föreningar.

Med «muslimska föreningar« mener han nok imamer og moskeer. Dette har svenske myndigheter forsøkt i flere tiår, uten at vi kan se noen særlig håndfast og beviselig suksess.

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.