USA godkjente torsdag et forslag om å fremskynde tilkoblingen av nye vind- og solenergiprosjekter til det elektriske nettet.

Lange ventetider for tilknytning til kraftnett har hemmet utplasseringen av store fornybare energiprosjekter som Biden-administrasjonen ønsker å bygge for å redusere bruken av fossile brensler som kull og naturgass, og bidra til å bekjempe klimaendringer, skriver Reuters.

– I dag venter det mer enn 2000 gigawatt fornybar kraft på tilkobling til nettet – nesten dobbelt så mye som den nåværende amerikanske produksjonskapasiteten, sa fungerende leder for Federal Energy Regulatory Commission (FERC), Willie Phillips, på en pressekonferanse etter en enstemmig avstemning.

– Denne regelen er et stort første skritt på veien til å adressere en reform av overføringsnett, sa han.

FERCs endelige regel vil iverksette flere endringer i den byrdefulle tilknytningsprosessen, inkludert overgang fra en «først til mølla»-tilnærming til en «først klar»-tilnærming – det vil si at prosjekter som er forberedt med landrettigheter og tillatelser, vil gå foran dem som ikke er det.

Det vil også bli pålagt økonomiske og andre betingelser for å sikre en plass i tilknytningskøen, og etablere bøter på opptil 2500 dollar per dag for netteiere hvis de ikke fullfører tilknytningsstudier i tide. FERC vil også tillate at prosjekter blir studert i grupper i stedet for individuelt, i håp om å fremskynde prosessen.

Nye kraftgeneratorer og batterilagringsressurser må gjennomgå en kompleks prosess før de kan bli tilkoblet, inkludert flere studier av hvordan prosjektene deres vil påvirke nettet, noe som ifølge FERC tar i gjennomsnitt fem år.

Nå skremmer forskere med «underjordiske klimaendringer»

Netteiere har blitt overveldet av forespørsler etter hvert som stadig flere vind- og solressurser har blitt utviklet for å erstatte fossile brenselanlegg. For nesten et år siden ble også lovendringsloven vedtatt, som tar sikte på å fremme fornybare energiprosjekter.

«Reformene vil avskrekke spekulative, kommersielt ikke levedyktige tilknytningsforespørsler og gjøre det mulig for overføringsleverandører å fokusere på behandling av forespørsler som har større sjanse for å nå kommersiell drift», sa FERC.

Solenergi-handelsorganisasjonen Solar Energy Industries Association (SEIA) sa at de var fornøyd med den endelige loven, men at det var behov for flere reformer.

– Selv om dette er et avgjørende skritt fremover, har vi fortsatt en lang vei å gå før vi løser de to terawattene med produksjon og lagring som sitter fast i tilknytningskøen, sa Melissa Alfano, direktør for energimarkeder i SEIA, i en uttalelse.

Tilknytningsregelen er en del av en bredere pakke med reformer som FERC jobber med i de kommende månedene for å fremskynde utplasseringen av fornybar energi og lagring. De søker også å fullføre forslag i år om å forbedre planlegging og kostnadsfordeling for overføringslinjer.

Rob Gramlich, president i Grid Strategies, en rådgivende gruppe for elektrisitetsoverføring, sa at reformen som ble vedtatt på torsdag, var lavthengende frukt som ikke adresserer det underliggende problemet med utilstrekkelig overføringskapasitet.

– Uavhengig av kommisjonens endelige politikk, gjør reglene, som fokuserer på prosessen som er i denne regelen i seg selv, ingenting for å løse de underliggende begrensningene i overføringskapasiteten, sa han.

FERCs sjef, Mr. Phillips, fortalte reportere at kommisjonen jobber «så raskt som vi kan» for å fullføre andre overføringsreformer og forventer «framgang i de kommende månedene.»
Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.