Mannen som er siktet for å ha forsøkt å drepe en kvinne på Ullern i Oslo tirsdag, ble i dag fengslet for fire uker. Kvinnen har trolig blitt knivstukket.

Siktede er en 24 år gammel mann som for ni år siden innvandret til Norge fra et østafrikansk land. Mannen er musiker, og en kjent figur i Oslos rap-scene. Han har også drevet med slampoesi.

Politiet rykket ut etter melding om en alvorlig voldshendelse i en leilighet på Ullern tirsdag morgen. En kvinne ble funnet alvorlig skadd. Mannen og kvinnen er naboer, og begge er i 20-årene.

Politiet tror at gjerningsmannen brukte kniv under drapsforsøket.

Politiet jobber ved åstedet på Ullern i Oslo tirsdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

24-åringen er ilagt brev- og besøksforbud i to av ukene. Mannen var ikke til stede under fengslingsmøtet på grunn av sin helsetilstand, fremgår det av kjennelsen fra Oslo tingrett, som er underlagt fullstendig referatforbud.

På grunn av helsetilstanden er 24-åringen er foreløpig heller ikke avhørt. Politiadvokat Marthe Stabell sier til Avisa Oslo at det er usikkert når det blir mulig å gjennomføre avhør.

– Den fornærmede og vitner har imidlertid blitt avhørt. Tilstanden til den fornærmende er stabil, sier Stabell.

I en podcast hvor 24-åringen snakker om musikken sin, sier han at de fleste rapperne i Norge fokuserer på gangsterrap. Selv har han en mer voksen og «meaningsful approach», sier han (han snakker kun engelsk i podcasten):

– Gjennom å ta opp temaer som rasisme, innvandring, kjærlighet, hat, samfunn, mennesker, politikk, død, skuffelse, angst og mye annet.

Gjennom å lage musikk holder man seg sysselsatt, isteden for å henge på gata, sier musikeren.

Han mener Norge har en slunken rap-scene, og nevner USA og Sverige som steder hvor det er mye mer variasjon i rap-musikken:

– Where you could even be somebody who is not a gangster at all, or who doesn’t do anything criminal at all, and still have a voice in the rap music platform.

24-åringen er innehaver av et enkeltmannsforetak, hvor formålet ifølge Brønnøysundregistrene er impresariovirksomhet. Document vet ikke om det har vært aktivitet i foretaket.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.