NRK-profil og komiker Bård Tufte Johansen. Foto: Vidar Ruud / NTB

Den kjente komikeren Bård Tufte Johansen er en varm tilhenger av mangfold i befolkningen. Selv bor han i et av byens rikeste og etnisk mest helnorske strøk ved fjorden.

På idylliske Ormøya ved Oslofjorden ligger et av byens mest eksklusive boligstrøk.

Øya er liten og huser omkring 120 husstander, i alt fra flotte sveitservillaer til rekkehus.

Her bor den kjente og populære komikeren og Nytt på nytt-profilen Bård Tufte Johansen og kona Beate Halkjelsvik, beretter Avisa Oslo (bak mur).

Det er nærheten til vannet komikeren syns er det absolutt beste ved å bo på Ormøya. Her har han bodd i mange år, og trives med det rolige livet ute på øya.

Han setter imidlertid ikke så stor pris på at dette er et nabolag med en temmelig ensidig etnisk norsk befolkning.

– Jeg skulle ønske det var en mer blandet befolkning, sier han til Avisa Oslo.

Han legger til:

– Det verste med Oslo er at det er så mange rike folk samlet på ett sted, sier Bård Tufte Johansen. Han drømmer om en by med mindre forskjeller.

Men han forteller ikke om noen planer om å flytte til mer flerkulturelle bydeler i Groruddalen eller Holmlia med det første.

Rike beboere, lite flerkultur

Boligprisene i dette området er nokså stive. Et av husene i nabolaget til Bård Tufte Johansen ligger ute til salg for 33 millioner kroner.

Men det skal være blant de aller dyreste på øya.

Komikeren understreker at han er klar over at han har bosatt seg i et pengesterkt område, men syns likevel det finnes noen «formildende omstendigheter» ved å bo på Ormøya.

– Det er mye rike folk overalt i Oslo, men på Ormøya er det en blanding av folk som alltid har bodd der og bor på litt billigere steder, så det er en kulturell miks, vil jeg si.

Han har selv hatt svært høye inntekter fra sin karriere gjennom mange år, og tilhører den rike delen av byens befolkning.

Likevel er han tydelig på at han gjerne skulle sett et enda større mangfold i nabolaget.

– Jeg skulle gjerne hatt en mer differensiert befolkning. Men jeg får ikke gjort noe med det. Og slik er jo Oslo.

Han deler noen tanker om det å bo i Oslo generelt:

– Det verste med Oslo er at det er så mange rike folk samlet på ett sted, fortsetter komikeren, og innrømmer at han ble litt overrasket etter at han flyttet ut på Ormøya.

Han legger til:

– Det var vel litt mer av det der enn det jeg trodde. Jeg kommer jo fra Skien, der det ikke er sånn, sier han oppriktig, og tilføyer at han syns det er synd at Oslo har utviklet seg til å bli en by der det er stor forskjell på fattig og rik.

Gjennom sitt virke som programleder i NRK-programmet Nytt på Nytt har Johansen markert seg som ivrig kritiker av politikere og profiler på høyresiden, og ofte gjort narr av dem som har innvendinger mot innvandring og flerkultur.

FrPs Sylvi Listhaug er blant dem det gjerne vitses nokså syrlig med i den forbindelse.

Selv foretrekker likevel Johansen å bo i et område temmelig fritt for det mangfoldet han latterliggjør andre for å være skeptiske til.

Les også denne tidligere Document-saken om NRK-humoren: 

NRK-humoren – gått ut på dato?

Sommerlesning! Bestill i dag:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.