I et leserinnlegg i Akers Avis Groruddalen 5.november skriver Kristoffer Gustavsen, 1.nestleder i Oslo Unge Høyre:

Oslo er en by som vokser i rekordfart. Både unge og gamle flytter til denne byen fordi det er en god by å bo i. Med alle mulighetene som finnes i byen, kommer det også utfordringer når byen vokser. Spesielt innen skole, der vi må bygge nesten et nytt klasserom hver eneste uke for å gi plass til alle de nye elevene i Osloskolen.

Det bra at Gustavsen i likhet med flere Oslopolitikere er oppmerksomme på at byen vokser. Men bør de ikke stikke fingeren i jorda og for alvor innse at store deler av Oslo ikke lenger er noe godt sted å bo for etniske nordmenn?

Gamle og unge flytter til Oslo fordi det er en god by å bo i skriver Gustavsen. Han glemmer å nevne at svært mange gamle og unge etnisk-norske forlater Groruddalen og Søndre-Nordstrand fordi at deres hjemsteder blir overtatt av fremmede kulturer. Etnisk-norske blir minoriteter i eget fedreland. Det som skjer er ligner mer på flukt enn flytting. Er det virkelig positivt at befolkningen byttes ut?

Det er nærliggende å tro at Gustavsen er vokst opp i et miljø i trygg avstand til det som skjer i de innvandrertette bydelene. Det forteller antagligvis litt om segregeringen i Oslo, når en ung politiker er like blind på dette området som de mer erfarne.

Resten av innlegget handler om det vanlige om at alle elever skal få utfordinger som gjør skolen til en god læringsinstitusjon, gode resultater på nasjonale prøver, de svakeste blir bedre i lesing, ulike forutsetninger og at det skal settes inn ressurser i spesialpedagogikk der det er nødvendig.

Osloskolen skal være institusjonen som gir det beste tilbudet til alle elevene. Osloskolen er prakteksempelet på at mangfold er positivt, og at det har en verdi. Dette skal videreføres i fremtiden.

Er det ikke slik at Osloskolen på mange måter er prakteksempelet på at etnisk-norske ikke ønsker å delta i mangfoldet? Og bør det ikke settes ord på hvorfor det er slik?
Mye av svaret ligger i at etniske-nordmenn ikke liker å måtte integreres i den oppskrytte multikulturen. Det er feil at den opprinnelige befolkningen skal integreres i den nye befolkningen. Men det er det som skjer når etniske-nordmenn blir minoritet.

Antall skoler med mer enn 50% minoritetselever øker år for år. Rommen skole og Gran skole har i år ingen etnisk-norske i første klasse. De som skulle begynne flyttet.

Nordmenn er ikke lenger majoritet overalt i Oslo, blandt de yngste barna er de enkelte steder ikke representert i det hele tatt.

Ønsker Unge Høyre politiker Kristoffer Gustavsen et så mangfoldig Oslo at det er uten etniske-nordmenn? Er våre unge politikere også av oppfatning at det er så mange måter å være norsk på at det ikke gjør noe om de etnisk-norske blir byttet ut?

Innlegget var ikke å finne hos www.groruddalen.no , men står i papirutgaven.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.