Olje- og gasselskapet DNO melder om rekordfunn av olje og gass i Troll-Gjøa-området i Nordsjøen.

Funnet er knyttet til carmen-prospektet, melder Stavanger Aftenblad. DNO (30 prosent), Wellesley Petroleum (50 prosent), Aker og BP (10 prosent hver) eier selskapet.

DNO skriver i en børsmelding at innledende undersøkelser viser et funn av totalt 120 til 230 millioner fat oljeekvivalenter. Dersom det viser seg å være 175 millioner oljeekvivalenter, vil det være det største funnet på norsk sokkel siden 2013.

DNO-aksjen er opp 12 prosent etter at nyheten om funnet ble kjent. Dette er DNOs sjette funn i Troll-Gjøa-området siden 2021. At funnet ligger i nærheten av eksisterende infrastruktur, vil forenkle prosessen videre.

– Norge er gaven som fortsetter å gi, sier DNOs styreleder Bijan Mossavar-Rahmani.

– Carmen beviser at det fortsatt er viktige oppdagelser å gjøre, og Norges eldste oljeselskap, DNO, vil være en del av dette neste kapittelet i landets olje- og gasshistorie.

Funnet kan dog ikke måle seg med Johan Sverdrup i Nordsjøen, som er anslått å inneholde rundt 2,7 milliarder fat oljeekvivalenter.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.