Illustrasjonsfoto: Valhallfeltet, Nordsjøen. Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Årets foreløpig største oljefunn er gjort i Dugong-brønnen i Nordsjøen vest for Florø. Ifølge Neptune Energy tilsvarer funnet mellom 40 og 120 millioner fat.

Oljeselskapet Neptune Energy er operatør for Dugong-lisensen med en eierandel på 40 prosent. Funnet i letebrønnen er beregnet til å utgjøre opptil 19 millioner standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter eller opptil 120 millioner fat med olje.

– Dette er et betydelig og strategisk viktig funn for Neptune Energy. Dugong-funnet kan åpne for flere interessante muligheter i omkringliggende lisenser, og har potensiale til å bli et nytt kjerneområde for Neptune Energy i Norge, sier administrerende direktør Odin Estensen i Neptune Energy Norge i en pressemelding.

Dugong-lisensen ligger 158 kilometer vest for Florø. Det består av to reservoarer som ligger på mellom 3.250 og 3.500 meter under havet.

I tillegg til Neptune Energy har Concedo, Petrolia Noco og Idemitsu Petroleum Norge en eierandel på 20 prosent hver.

I mars i år gjorde Neptune Energy sammen med Equinor et litt mindre funn øst på Sigrun-feltet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.