Detalj fra Oseberg feltsenter. Foto: Marit Hommedal / NTB

Det er funnet olje i Balder-området i Nordsjøen, opplyser Vår Energi. Foreløpig beregning tyder på at størrelsen er på mellom 13 og 23 millioner fat olje.

Mens enkelte tar til orde for at Norge må avslutte oljevirksomheten i Nordsjøen, gjøre det stadig nye funn av olje i samme område.

Det er fortsatt store ressurser av ikke utvunnet olje i dette havområdet, ressurser som kan bidra til å sikre norsk økonomi og velferd langt inn i fremtiden. Forutsatt at ikke visse krefter i politikken skulle lykkes med sitt prosjekt med å stenge av denne kilden til inntekter for landet.

Funnet er gjort i letebrønnen Ringhorne Nord i Nordsjøen, opplyser Vår Energi i en pressemelding.

NTB melder om saken.

– Funnet viser at det fortsatt finnes muligheter i de modne områdene på norsk sokkel, sier operativ direktør Torger Rød i selskapet.

Han beretter at det fra selskapets side ikke er noen planer om å følge oppfordringene fra aktivistene mot norsk oljevirksomhet:

– Vi mener det fortsatt er verdier i området, og vi intensiverer nå leteaktiviteten vår for å hente ut maks verdi fra eksisterende infrastruktur, sier han.

Fra selskapets side legges det videre til: :

– Reservene og ressursene i Balder-området har vokst stabil i flere tiår, og vi er overbevist om at slik vil det fortsette i lang tid framover. Vi er i posisjon til å produsere kostnads- og klimaeffektive fat over lang tid, og Ringhorne Nord-funnet bygger godt opp under våre langsiktige produksjonsmål.

Det snakkes om langsiktig produksjon, og om betydelige oljereserver klare til å utvinnes.

Dette er godt nytt for alle som mener Norge fortsatt bør bestå som en økonomisk solid velferdsstat.

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.