Organisasjonen Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA) i Oslo gir opplæring i språk, kultur, samfunn og arbeidsliv til innvandrerkvinner i Oslo.

Solberg-regjeringen – Høyre og Fremskrittspartiet – og budsjettvennene Venstre og KrF, bestemte i 2018 at KIA skulle tildeles 8 millioner kroner til dette arbeidet.

Men denne øremerkede statsstøtten til norskopplæringsprogrammet fikk en brå stans under Støre-regjeringen, skriver Vårt Land.

«Midlene videreføres ikke som navngitte enkelttilskudd i budsjettet for 2023. Organisasjonene kan søke om støtte gjennom allerede eksisterende ordninger», var beskjeden fra regjeringen.

– Vi fikk ikke noe varsel om hva som ventet oss, fikk ingen tid til omstilling, forteller regionleder Rune Fiskerstrand i KIA Øst.

– Vi måtte permittere ansatte i starten. Nå må vi si opp medarbeidere, forteller han.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) under Stortingets muntlige spørretime.
Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Siri Mathiesen, som er fungerende generalsekretær i KIA, opplever at Støre-regjeringens store omlegging av tilskudd har én hilsen til mange frivillige og ideelle organisasjoner:

«Vi trenger ikke alle dere.»

KIA-sjefen forteller at de mister millionstøtten til norskprogrammet fordi «myndighetene vil gjøre dette selv, i kommunal regi».

Mathiesen frykter nå konsekvensene kuttene vil få for innvandrerkvinnene.

– Mange vil ikke få hjelp til å komme seg ut av fattigdommen, bli gode rollemodeller for barna sine eller få seg en jobb, spår Mathiesen.

Kjøp billetter til boklansering i Oslo den 8. juni her!

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.