Arbeiderpartiets partikontor betalte for Erik Poppes nyttårstale-regi. Hverken Poppe eller partikontoret vil fortelle hva regissøren fikk betalt for jobben.

– Vi ønsket å fornye formatet for nyttårstalen, og Erik Poppe hjalp oss med det og med enkel regi under innspillingen, skriver Halvard Hølleland, statssekretær for Jonas Gahr Støre ved Statsministerens kontor i en e-post til NRK.

Det er ikke uvanlig at det hentes inn kommunikasjonshjelp i forbindelse med gjennomføringen av en slik tale, forteller flere retorikere NRK har vært i kontakt med.

– Men det er svært uvanlig at det hentes inn krefter som dette, sier retoriker Andreas Birger Johansen.

Statsministeren fikk svært variable tilbakemeldinger på retorikken og gjennomføringen av en julehilsen som ble lagt ut på regjeringens hjemmeside i starten av desember.

Hølleland avviser at Poppe-grepet ble gjort på grunn av disse tilbakemeldingene.

– Nei, Erik Poppe ble involvert i arbeidet med nyttårstalen i oktober, sier han.

Poppe selv var glad for å kunne hjelpe til.

– Jonas Gahr Støre er en svært erfaren formidler, men det er mange måter å formidle sitt budskap på. Noen ganger når det ut, andre ganger bommer man. Jeg så at her kunne jeg bidra, forklarer filmskaperen.

Han står bak filmer som «Kongens nei», «Hawaii, Oslo» og snart «Quislings siste dager».

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.