95 år gamle Clare Nowland døde onsdag, en uke etter at australsk politi brukte elektrosjokkvåpen mot henne på pleiehjemmet der hun bodde.

Dette skriver NTB-AFP.

Nowland, som i australske medier er blitt omtalt som en dement oldemor, gikk «fredfullt bort på sykehus like etter klokka 19 i kveld, omgitt av familie og sine nærmeste», skriver politiet i New South Wales i en uttalelse.

Men det gikk ikke særlig fredfullt for seg da politiet møtte Nowland 17. mai på sykehjemmet Yallambee Lodge i den lille byen Cooma, om lag 100 kilometer sør for hovedstaden Canberra.

Der bor det stort sett eldre med demens og andre lidelser som fører til ekstra pleiebehov. Ansatte hadde meldt om at Nowland hadde tatt en kjøttkniv fra kjøkkenet.

Politiet har sagt at Nowland gikk mot politiet, men åpenbart i et langsomt tempo på grunn av rullatoren. Maktbruken mot henne har ført til intern granskning, og en opphetet debatt om politiets bruk av elektrosjokkvåpen.

Hva slags politi er det som føler seg truet av en 95 år gammel dame med kniv i en rullator?

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.