En mann som truet politiet med kniv i Tromsø, ble brakt under kontroll med elektrosjokkvåpen natt til søndag.

Politiet rykket ut da de fikk melding om en maskert mann som forsøkte å bryte seg inn i en bil i Tromsø sentrum.

– Melder beskrev en mann med en hette over hodet. Da våre folk kom til stedet etter noen få minutter, fant de mannen. Han hadde en kniv i hånd og nektet å følge politiets pålegg. De valgte derfor å bruke elektrosjokkvåpen og fikk dermed kontroll på mannen, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt til NTB ved 4.30-tiden. Mannen var savnet fra en institusjon og ble kjørt rett dit og overlatt til helsevesenet, opplyser Meyer.

Troms er ett av fire politidistrikter som er med i et prøveprosjekt med bruk av elektrosjokkvåpen. Prosjektet varer til og med 2021. Forrige uke opplyste Politidirektoratet at elektrosjokkvåpen var brukt til sammen 16 ganger i de fire distriktene hittil i år.