FrPs innvandrings- og integreringspolitiske talsperson, Erlend Wiborg, har tatt seg tid til et lite intervju med Document.

– Akhtar Chaudhry gikk knallhardt ut mot FrP i forbindelse med 50-års feiringen dere har. Han kalte dere sågar farlige. Hva synes du om det?

– Der hvor SV kjemper for et samfunn der individene er til for staten, så kjemper FrP for et samfunn der individene selv skal få styre sine egne liv. Dette gjør vi på mange områder, bla. når det gjelder innvandrerkvinner sin rett til å ha frihet fra negativ sosial kontroll der de blir sett på som mannens eiendom. Dette er et område som SV og store deler av norsk politikk har dysset ned og ikke ville prate om.

– Chaudhry mener dere skaper et fiendebilde overfor innvandrere og at dere ikke er omtenksomme nok. Hva mener du om det?

– Norge har over alt for mange år ført en naiv innvandrings- og integreringspolitikk som har vært basert på ønsket om å fremstå som «gode og snille», ikke basert på realiteter. Faktum er at norsk innvandrings- og integreringspolitikk har ført til enorme kostnader for skattebetalerne, store utfordringer knyttet til kriminalitet og ufrihet. De som har tjent på norsk innvandrings- og integreringspolitikk er velferdsmigranter, ikke reelle mennesker i nød.

– Hva synes du om Chaudhrys karakteristikker av FrP?

– Jeg er vant til at FrP og jeg blir angrepet fra de øvrige partiene for at vi våger å stå opp for en faktabasert innvandringspolitikk– at vi har stått opp mot islamistiske krefter – og det at Chaudhry og andre setter stygge merkelapper på oss får de bare gjøre. Vi fortsetter denne frihetskampen.

Akhtar Chaudhry: – FrP har i 50 år dyrket egoisme og mistanke fremfor omsorg og fellesskap

– Dagligvareprisene har skutt i været, og mange må be om hjelp fra staten for å få råd til å kjøpe mat. Hva vil FrP gjøre med dette?

– Dette handler også om en frihetskamp. For FrP er det en verdi i seg selv at flest mulig skal kunne leve av egen inntekt, uten å måtte be om almisser fra staten. Det er et selvstendig mål at folk flest skal få sitte igjen med mest mulig av sin egen inntekt, så skal de selv få bestemme hvordan de vil bruke sine egne penger. Derfor jobber vi for å redusere skatter og avgifter betydelig.

–Hva med import av dagligvarer?

– Matprisene må også ned, på kort sikt vil vårt forslag om å halvere matmomsen ha stor effekt. Men vi ønsker også å endre importvernet og landbrukspolitikken sånn at vi kan få større konkurranse i dagligvaresektoren. Det vil føre til vesentlig lavere priser og bedre utvalg for oss forbrukere. Vi ønsker også å avvikle særnorske avgifter på typisk grensehandelsutsatte varer som tobakk og alkohol. Det fører ikke til at folk drikker eller røyker mindre, men det fører bare til at lommeboken til folk bli mindre.

– Hva mener FrP om situasjonen rundt strømprisene i dagens Norge?

– Når det gjelder strømprisene så er de et resultat av mange års mislykket politikk, både i Norge, men ikke minst også i Europa. Når man kobler sammen strømnettet med Europa, og samtidig mange europeiske land reduserer sin kraftproduksjon samtidig som etterspørselen øker, er det ikke rart at prisene stiger. Prisene vi ser nå er et resultat av en symbolsk klimapolitikk frakoblet fra den virkelige verden. Dette får man ikke endret over natten, derfor ønsker FrP å innføre en makspris på strøm, 50 øre pr kwT inkludert avgifter. Dette kan fint finansieres ved de enorme ekstrainntektene staten får fra de skyhøye strømprisene.

Det er ingen for­mildende omstendig­heter når «gjernings­mannen» er en etnisk norsk, hvit mann og FrP-politiker

– Vi vil også begrense/stoppe eksporten i de perioder vi har lite vann i våre magasiner sånn at vi først sikrer at det norske folk og næringsliv får tilgang til den strømmen vi selv trenger, til lave priser, før man eventuelt selger det vi ikke har bruk for selv. Vi vil også øke kraftproduksjonen i Norge ved å oppgradere flere av vannkraftverkene våre, men vi er også positive til kjernekraft. Det kan på lengre sikt gi oss ren og stabil energi. Det er vesentlig bedre enn å ødelegge norsk natur med vindturbiner som vi er sterkt imot. Vi er også imot den meningsløse sløsingen av strøm som elektrifisering av sokkelen medfører.

– Hva er en nordmann, og hva mener du skal til for å få norsk statsborgerskap?

– Når det gjelder spørsmålet om hva en nordmann er så mener jeg at hvis man er norsk statsborger og følger lover, regler og aksepterer grunnleggende norske verdier så må man regnes som norsk. Men de som jukser seg til norsk statsborgerskap skal selvfølgelig miste dette privilegiet ved å bli fratatt statsborgerskapet og sendes ut av landet. FrP ønsker også å stramme inn reglene for både å få oppholdstillatelse i Norge, men også for å kunne bli norsk statsborger. En må selvfølgelig være selvforsørgende, plettfri vandel og kunne skikkelig norsk før man i det hele tatt skal kunne vurdere å søke om norsk statsborgerskap.

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.


Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.