Gjennom FrPs historie har det vært viktig å bygge fiendebilder, mener tidligere stortingsrepresentant for SV, Akhtar Chaudhry.

Han er ikke en av dem som blir med i feiringen av FrPs 50-års jubileum.

«Det sies at vi skal ikke snakke stygt om de døde og de som har et jubileum. Jeg skal gjøre et unntak», skriver Chaudhry i Utrop.

Den tidligere SV-politikeren mener verdiene FrP står for, gjør sitt til at partiet ikke fortjener å feires.

«Vi har aldri feiret egoisme, splittelse, mistillit, mistanke, fiendebilder og polarisering. FrP har stått for nettopp disse negative verdiene i 50 år, og vi ser ingen tegn til at dette vil endre seg. Det er dermed ingenting å feire», skriver han.

Chaudhry mener FrP og dets ledelse har brukt 50 år på å undergrave samholdet i samfunnet.

«Partiet og dets tillitsvalgte har både skarpt og subtilt næret mistanke og mistillit mellom medmennesker, spesielt mellom mennesker med ulik etnisk, kulturell og religiøs bakgrunn. Det har vært viktig å bygge fiendebilder.»

Chaudhry bruker også sterke ord om partileder Sylvi Lyshaug, som han mener har «bidratt til å spre mistillit ved å beskylde innvandrere for å være late, snyltere og kravstore mennesker som ønsket å bli båret på gullstol».

«FrP har bevisst satt folk opp mot hverandre og overdrevet ulikheter for å skaffe stemmer og ivareta kortsiktige partiinteresser, på bekostning av tillit og samhold», mener den tidligere stortingsrepresentanten.

Chaudhry mener også at FrP har gjort misnøye til en kjerneverdi, hvor «mennesker og lokalsamfunn mister evnen til å sette pris på hva de har, og heller dyrker det de mangler, noe som avler misunnelse, og gleden og takknemlighet byttes ut med en stadig klagesang».

SV-politikeren bruker særdeles sterke ord når han beskriver Frp’s innvirkning på samfunnet i fremtiden.

«På sikt er det å dyrke frem egoisme, splittelse, mistillit, mistanke, fiendebilder og polarisering – og å ville svekke menneskerettigheter – farlig!»

 


 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.