Et vilt slagsmål brøt ut lørdag på en konferanse i Minneapolis for Minnesota Democratic Farmer Labour (DFL), skriver Daily Mail.  Partiet er tilknyttet USAs Demokratiske parti.

Konvensjonen ble holdt i forbindelse med et kommende valg for Minneapolis bystyre avdeling 10, og konfrontasjonen brøt ut da støttespillerne til Minneapolis bystyremedlem Aisha Chughtai gikk på scenen. Dette gjorde at tilhengere av hennes utfordrer, Nasri Warsame, ble rasende. I alt 40 mennesker deltok i slagsmålet som oppsto.

Aisha Chughtai ble valgt inn i DFL i 2021 og er den yngste personen og første muslimske kvinne som ble valgt inn i rådet. Chughtais foreldre er innvandrere fra Pakistan, faren hennes jobbet som mekaniker og moren hennes jobbet som instruktør i Koranen.

Nasri Warsame er også muslim og født i Somalia. Han er Chughtais motkandidat og begge stiller til valg for Minneapolis bystyre avdeling 10.

Lokale partiledere fordømte volden som eskalerte da tilhengere av Warsame begynte å rope og håne Chughtais støttespillere. Konferansen ble avbrutt og alle ble bedt om å forlate bygningen.

En mann som viftet med en Warsame-plakat var den første som stormet scenen, før flere andre sluttet seg til ham, og ropte og banket i bordene.

 

Politiet i Minneapolis uttalte at de rykket ut etter meldinger om folk i slagsmål. Politiet foretok ingen arrestasjoner selv om flere ble skadet.

En mann i 30-årene ble fraktet til sykehus med ikke-livstruende skader, og ambulansepersonell behandlet en kvinne i 40-årene på stedet, ifølge CBS News.

I et Facebook-innlegg etter sammenstøtene sa Warsame at kampanjelederen hans ble overfalt av en av Chunghtais medarbeiderne og at han nå blir fraktet til sykehus med en ambulanse.

DFLs partiformann Ken Martin beskrev hendelsen som ekstremt nedslående og sa at det aldri burde ha skjedd.

Chughtai kritiserte Warsame for å ha unnlatt å forhindre støttespillerne hans fra å storme scenen, og hevdet at mer enn et dusin av hennes supportere ble fysisk overfalt. Hun sa at mange låste seg inne på et rom ved siden av scenen for å komme seg vekk fra en raskt eskalerende og farlig situasjon.

Fra et kommentarfelt fra en artikkel om hendelsen skrives det:

– This is why people and businesses are folding up and leaving is because of this stuff. Minneapolis has turned into a 3rd world city.

– Dette er grunnen til at folk og bedrifter forlater byen. Minneapolis har forvandlet seg til en tredjeverdens by.

 

Les også:

Honey, I thought you said we were going to Norway. I think we’re in Africa … – Document

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.