En professor fra Yale har en svært kontroversiell løsning på hvordan man skal håndtere Japans raskt aldrende befolkning. 

Yusuke Narita, assisterende professor i økonomi ved Yale University, har i flere intervjuer og offentlige opptredener sagt at masseselvmord kan være løsningen på Japans aldrende befolkning. 

Kjendisstatus

38 år gamle Narita har fått kjendisstatus blant japansk ungdom og har til og med opptrådt i en reklame for energidrikker, skriver The New York Times.

Forrige måned sa Japans statsminister Fumio Kishida at landet er på randen av krise. Japan har høyeste prosentdel eldre borgere i verden og andelen over 65 år har vært jevnt økende siden 1950-tallet.

Japanerne får det ikke til, fødselsraten stuper

I et intervju sa Narita i desember 2021 at en «ganske opplagt løsning» ville være innføring av masseselvmord eller masse-seppuku for eldre.

Samuraienes rituelle selvmord

Seppuku, «buk-skjæring» eller «mave-snitt», henviser til samuraienes rituelle selvmord, uformelt kjent som harakiri.

De kontroversielle standpunktene bekymrer kritikere som viser til eugenikkloven fra 1948 som tillot frivillig og ufrivillig sterilisering av mennesker med arvelige sykdommer, psykiske lidelser og intellektuelle funksjonshemninger.

Yusuke Narita har 570.000 følgere på Twitter.

Flere gale professorer:

– Hjernedøde kvinner bør kunne brukes som surrogat­mødre

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.