Vi blir bombardert med informasjon 24 timer i døgnet og det er vanskelig å henge med i svingen. Det er forståelig at mange kjører utfor. Til og med som journalister er det i blant utfordrende holde seg oppdatert på alt som skjer til en hver tid og det er en massiv jobb å sortere ordsalater, nøye gjennomtenkte og systematiske desinformasjons-kampanjer, rene løgner, og ikke minst: viktig og relevant informasjon.

I helgen demonstrerte franskmenn i Paris, franskmenn sulter, men det er ikke å spore i norske medier. Det er ikke å spore hos NTB eller internasjonale telegrambyråer som Associated Press. Vi må til USA for å finne spor av nyheten på et annet språk enn fransk.

Regimemediene undertrykker viktige nyheter systematisk og konstruerer fortellinger for å tvangsfore oss med et verdensbilde som er så virkelighetsfjernt, at det i beste fall kan beskrives som ren propaganda. Listen begynner å bli lang: Sannheten om Russiagate, Twitterfilene, valgfusk i Brasil og stormingen av kongressen – den påståtte stormingen 6. januar, mot den knyende stillheten om den faktiske stormingen under Trumps presidentskap. Bare for å nevne noen.

Hvordan skal den jevne mannen i gata, som lever et travelt A4-liv klare å holde seg oppdatert, når vi som har dette som yrke til tider blir overveldet? Det er ingen tvil om at våre overherrer drar nytte av informasjons- og propagandastormen, til å ta beslutninger som går over hodene på oss.

Hva kan vi gjøre?

Det diskuterer Christian Skaug, Erling Marthinsen og Rebecca Mistereggen i kveldens Dagsorden.
 

 

Hvis du setter pris på sendingene: Vipps oss på 638941. Alle bidrag hjelper.

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

 

 

Kjøp julegavene fra Document!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.