Kommunene Vila Viçosa og Alandroal i den sydlige delen av Portugal nær grensen til Spania, vil skape et fristed for pensjonerte elefanter. 

25 elefanter får fire km²

Ifølge Cofina Media vil fristedet dekke et område på rundt fire kvadratkilometer fordelt på to områder i landsbyene Vila Viçosa og Alandroal. Totalt vil det gi plass for 25 elefanter.

Prosjektet er finansiert av et internasjonalt fond for beskyttelse av elefanter og meningen er å ta imot og huse elefanter som lever i fangenskap på sirkus eller andre steder.

Det levde elefanter i Europa inntil for cirka 10.000 år siden. Idag finnes de i Afrika, India og i Sydøst-Asia.

Press på leveområdene

Det finnes rundt en halv million ville afrikanske elefanter mens den sumatriske elefanten er nede i underkant av 2500 – og synkende. Det som tar knekken på den sumatriske elefanten er Indonesias produksjon av palmeolje, altså ødeleggelse av elefantens leveområder.

Geopark Naturtejo da Meseta Meridional har funnet tre anslagsvis 35.000 år gamle spor etter elefanter på sydvestkysten av Alentejo i det sydlige Portugal.

 

 Du kan støtte Document ved å kjøpe en av våre bøker.


Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.