De mediene som oppfattes som Demokratenes støttespillere, fokuserer nå på hvilke feil partiet har gjort. Men frykten for et valgnederlag er tydelig, for det er kanskje litt for sent å komme med gode råd og forslag om en forbedring av politikken.

De siste dagene har flere kommentatorer som vanligvis er lojale mot Demokratene, skrevet at Demokratene har ødelagt for seg selv. Angsten er følbar, og flere skylder på dårlige valg når det gjelder strategi og kommunikasjon, skriver Wall Street Journal på lederplass.

Democrats Have Alienated the Voters They Need Most, er en overskrift i Bloomberg for et par dager siden.

Messaging isn’t Democrats’ problem with the midterms. Reality is, skriver Washington Post i går, dagen før valget.

Wake up, Democrats. Don’t let Republicans own the issue of violent crime, kunne man lese samme dag i et meningsinnlegg i LA Times.

Nyheten her er at disse spådommene om nederlag – og vi kan peke på mange andre – kommer fra progressive skribenter som ønsker at Demokratene skal vinne.

Meningsmålingene ser ikke bra ut for venstresiden, men det er fortsatt usikkert hva det endelige resultatet vil bli. Får Demokratene viljen sin, vil det gå mange dager før det endelige resultatet er klart.

Dette skaper frykt blant Demokratenes motstandere for at muligheten for valgjuks øker. Allerede nå meldes det om problemer med tellemaskiner i valglokaler i Arizona, noe som får Twitter til å koke. For Arizona er en av de viktige delstatene i dette mellomvalget, og kan være avgjørende for det nasjonale valgresultatet.

Alle partier må tåle kritikk av sine støttespillere etter et dårlig valg, skriver WSJ.

Men det er noe annet å høre de samme liberale organene som heiet på Demokratene hele veien under forrige valg og denne kongressperioden nå virker forferdet over at Demokratene ser ut til å tape.

Dette er de samme mediene som støttet Demokratene da de i 2020 avfinansierte politiet og ignorerte all volden utført av Black Lives Matter og Antifa, som raserte hele nabolag i flere bykjerner.

Den samme gjengen skrev utallige artikler hvor de latterliggjorde dem som advarte mot at American Rescue Plan Act i mars 2021 kanskje ikke var så genial, i en økonomi som forsøkte å reparere den amerikanske økonomien, som var rammet av forsyningskrise, høye energipriser og en inflasjon som ble forsterket av en helt massiv pengetrykking.

Og det er også den samme flokken som støttet nedstengninger av skolene og bedriftene under pandemien, noe som har inspirert til et tilbakeslag blant velgerne.

Vi advarte mot dette, skriver WSJ avslutningsvis.

Men altfor mange Demokrater og deres allierte medier lever i en progressiv boble som ignorerer konkurrerende ideer.

Derfor mener WSJ at hvis Demokratene taper mellomvalget, kan de og deres allierte blant annet skylde på sine egne ideologiske blindsoner.

Se også gårsdagen Doc-TV:

Doc-TV: Dagen før dagen

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.