Giorgia Meloni. Stillbilde: YouTube.

Vi lever i en tid der det er viktigere enn noengang å verne om våre kjerneverdier. Dypest sett handler det om hvem vi er og hva slags liv vi ønsker å leve. Når vi vet hvilke verdier som er viktige for oss blir retningsvalg lettere å ta. Jo mer i pakt med våre kjerneverdier vi lever, jo større følelse får vi av mening, trygghet, og respekt for oss selv.

Nasjonalkonservatisme er en retning som betoner nasjonalstatens rolle, nasjonale interesser, og er opptatt av tradisjonelle kjønnsroller, familieverdier og etikk. Mennesker som bekjenner seg til en nasjonalkonservativ ideologi er kritisk til økt europeisk integrasjon, og ønsker frihandelsavtaler, og en restriktiv innvandringspolitikk.

I Norge støttes nasjonalkonservativ ideologi særlig av Demokratene – et parti som vektlegger nasjonalstatens identitet, kjærlighet til eget land og kultur, en restriktiv innvandringspolitikk, og har sentrumsorienterte standpunkter i fordelings- og kulturpolitikken.

Det motsatte av den nasjonalkonservative ideologien er globalismen. Samtlige partier på Stortinget i dag bekjenner seg til denne ideologien. Globalisme fremmer en grenseløs internasjonalisering der overnasjonale organer som EU, FN, WHO, og WEF skal overstyre nasjonale lovverk. Globalister jobber for en elitestyrt, overstatlig, og antidemokratisk verdensorden (NWO).

Nei, dette er ingen konspirasjonsteori. Tidligere statsminister Erna Solberg har selv stått på talerstolen i FN og fremsnakket New Word Order. Som ansvarlig for implementering av de såkalte «bærekraftsmålene», promoterer hun altså en ny autoritær verdensregjering som selvsagt ikke er tuftet på verdier som står sterkt i Norge, som frihet, demokrati, og menneskerettigheter.

Globalistenes mål er å rive ned nasjonalstater og deres unike kulturarv, og åpne for fri flyt av innvandring over landegrensene. Om innvandringen truer vår egen sikkerhet, kultur eller velferd er underordnet. Målet er å utjevne forskjeller. Konsekvensen er at alle blir like fattige og utrygge.

Alle krisene vi bombarderes med daglig i media er uten unntak skapt av det politiske etablissementet, EU, FN, og World Economic Forum (WEF). Brekkstangen er det såkalte «grønne skiftet» – et falskt narrativ om at «verden går under» dersom vi ikke betaler avlat til staten. Kommunisme og grønn planøkonomi, altså.

Er det en slik verden du ønsker å etterlate dine barn og barnebarn?

Men det finnes håp. Det blåser nå en konservativ vind over Europa. De store massene er i ferd med å se at globalismen har feilet. Folket ser farene ved en svekket familie, og ingen ønsker lovløse tilstander som nå brer om seg i en rekke land i Europa, blant annet i Sverige.

Sannheten er at det er kun sunn fornuft som kan bygge en trygg fremtid, og derfor vil konservative partier få en renessanse. Den påtroppende statsministeren i Italia, Giorgia Meloni, tør å snakke der andre tier. Verdiene hun forfekter er klassisk konservativ tenkning; familie, identitet, og en anerkjennelse av at det er kun finnes to biologiske kjønn.

I Sverige gjorde Sverigedemokraterna (SD) nylig et brakvalg, og republikanerne vinner frem i USA. I Norge har Demokratene fremgang på de siste målingene, senest i dag med en oppslutning på 2,2 prosent, ifølge TV2.

Norge er tuftet på kristne verdier, tradisjoner, og en kulturarv som danner vår identitet. Dette er grunnleggende verdier som sier noe om hvem vi er. Uten respekt for hvem vi er blir det vanskelig å ha noe å gi til andre.

 

Nina Cappelen er styremedlem i Demokratene og PR-rådgiver.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.