Det offisielle antallet døde i forbindelse med demonstrasjonene i Iran har nå passert det antallet vi rapporterte i går. Myndighetene i Iran oppjusterer det offisielle dødstallet etter demonstrasjoner til 35.

Uavhengige kilder har høyere anslag.

Den Oslo-baserte menneskerettsorganisasjonen Iran Human Rights melder at 50 personer er drept i demonstrasjonene. (NTB)

Masha Amini har trigget et gryende opprør i den shia-muslimske staten. Opprørene ser ikke ut til å ta slutt.

I Spiked skriver Joanna Williams:

Iranske kvinner risikerer livet for å stå opp mot det undertrykkende islamske regimet.

Hun sammenligner iranske kvinners ekte mot med vår patetiske sivilisasjon.

Ordet «tapperhet» brukes altfor rikelig i dag. En elegant skuespillerinne forteller verden at hun er ikke-binær og ønsker å bli kalt «de/dem»? For et mot! En aldrende tv-programleder kommer ut som homofil? Så modig!

Selvsagt nevnte briten Williams også de idiotiske fotballspillerne som knelte for BLM. De eneste som viste mot i den sammenhengen, var de som nektet å knele.

Til tross for risikoen for død, skade, arrestasjon og sosial utstøting har demonstrasjonene skutt fart dag for dag. Og mens de ble trigget av behandlingen av Amini, har de nå blitt et bredere uttrykk for sinne mot det iranske regimet.

I mai 2020 fikk drapet på George Floyd i hendene på politifolk i Minneapolis folk over hele verden til å delta i protestmøter, knele og markere profilene deres på sosiale medier i svart. Offentlige støtteerklæringer til Black Lives Matter ble raskt utgitt av selskaper, universiteter og kjendiser. Nå har noe veldig lignende skjedd.

En ubevæpnet, uskyldig kvinne har dødd i hendene på politifolk. Likevel er stillheten fra store bedrifter, Premier League-fotballspillere og Hollywood-stjerner øredøvende.

Når Irans folk brenner hijaber, stemmer Sveriges velgere på islamister

Ingen bryr seg. Islam er en ondskap gode mennesker ikke burde tåle. Perserne ble angrepet og erobret av den voldelige og undertrykkende ideologien. Nesten alle de såkalte islamske vitenskapsmennene var persere.

Vi bør ønske perserne tilbake til sivilisasjonen. Bare så synd at vi selv har avskaffet vår egen sivilisasjon mens Persia har vært okkupert.

De iranske kvinnene fortjener vår støtte.

En politibil er angrepet og satt fyr på nordvest i Iran.

 



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.