Trump måtte onsdag stille for statsadvokat Letitia James i Southern District of New York for å svare på skattetekniske spørsmål. Trump avslo å svare og viste til «the fifth» som sier at ingen kan tvinges til å inkriminere seg selv.

Det var vel også tvilsomt om Trump var særlig samarbeidsvillig etter det som skjedde med hans bolig Mar-a-Lago mandag kveld. Flere detaljer er nå kommet ut.

Jurister fulgte et tredvetall væpnede FBI-agenter. De troppet opp ved 21-tiden og ble der i ni timer. Mar-a-Lago er stengt for sesongen. Det er for varmt. Bare noen få personale var til stede. Trumps advokater ble tilkalt, men de fikk ikke lov til å ledsage FBI på deres razzia. De måtte vente ute i varmen. De fikk se ransakelsesordren, men ingen kopi.

FBI-agentene og juristene gikk over alt. Offisielt kom de på vegne av Riksarkivet for å hente noen papirer som de mente Trump skulle returnere. Arkivet hadde hatt folk der i juni og 15 esker var lagret i et rom i kjelleren. Arkivarene ville at rommet skulle låses. Det ble gjort. FBI-agentene brøt opp låsen. De romsterte gjennom alt, også Melanias garderobe, soveværelser, Trumps arbeidsrom osv. De tok med seg korrespondansen mellom Trump og Kim Jong-un. En president er den øverste autoritet på avklassifisering. Han kan selv bestemme om noe er avklassifisert.

Men byråkratiet har innført en regel som sier at for at noe kan offentliggjøres må det godkjennes av personen det berører. Derfor ble dokumenter om Russia collusion som Trump avgradert, senere inndratt av FBI, fordi agentene angivelig ikke likte det.

Razziaen kom mens Trump var i Bedminister, New Jersey. Hvis deres ærend var arkivering ville det vært naturlig å rette en hendelse til Trump eller hans advokater, i stedet for å komme på et nattlig besøk når Trump var fraværende. Raidet smaker av et ønske om å sende et signal og ta Trump på senga.

Monica Crawley som har jobbet for både Nixon og Trump, mente at datoen 8. august ikke var tilfeldig. Det var dagen da Nixon kunngjorde at han ville gå av. Han var opprinnelig innstilt på å kjempe, men så kom senator Barry Goldwater på besøk og sa han ikke lenger hadde et flertall av de republikanske senatorene bak seg.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.