Overklassen liker ikke å bli sett i kortene eller kritisert. Nå brenner det under føttene deres og de svarer med utestengelse. Kritikere av Støre blir utestengt fra hans facebookside, ikke fordi de bruker ukvemsord, men fordi de avkler hans politikk. Det er den klassiske overklasseresponsen: Pell deg tilbake der du hører hjemme. Nederst.

Ann Jorun Hillersøy er aktiv i Motvind. Hun forteller at hun ble kastet ut av Støres Facebookside:

«Jeg oppdaget her forleden at jeg var blokkert fra hans Facebook-konto, og kunne dermed ikke se hva han la ut eller kommentere lenger», skriver hun i Klassekampen.

«Saken er den at jeg ikke har brukt ukvemsord om ham – jeg har ikke kalt ham verken det ene eller andre ved hjelp av fargerike adjektiver. Jeg har heller ikke kommet med trusler eller rasistiske utsagn. Jeg har bare vært uenig med ham og påpekt min misnøye med politikken, spesielt vindkraftsaken»

De nye hatlovene har klassekarakter. De er rettet mot stemmer nedenfra.

Det man vet har man ikke vondt av og Støre ønsker ikke å møte kritikerne med åpent visir.

Her er det mer demokratisk sinnelag å spore hos Sofie Marhaug fra Rødt. Hun synes det er problematisk at landets statsminister slår døra i ansiktet på folk som kun ønsker dialog.

– Det er ingen krav om å svare på de innleggene, men å blokkere dem er et skritt mot noe som ligner på sensur. Det er ekstra spesielt fordi han er statsminister. Han er et ansvar for å slippe til kritiske stemmer.

I det gamle klassesamfunnet sparket overklassen nedover når den ble irritert. Nå ser vi den samme arrogansen reise seg igjen.

Marhaug:

– Hillersøy, som skrev innlegget i Klassekampen, har blitt blokkert nå nylig etter å ha skrevet flere kritiske innlegg på hans vegg, særlig om kraftpolitikk. Det har vært meningsinnlegg, ikke hets. Hun har gjort det samme med borgerlige politikere uten å bli blokkert.

 

https://www.nettavisen.no/norsk-politikk/jonas-gahr-store/sosiale-medier/stores-facebook-grep-vekker-oppsikt-ikke-en-statsminister-verdig/s/5-95-579959

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.