Restene av en kjøttetende dinosaur funnet på engelske Isle of Wight kan være større enn noen annen dinosaur funnet i Europa. 

Paleontologer offentliggjorde igår funnet av skjelettdeler etter dinosauren som levde i krittiden. Det er funnet benrester fra rygg, hofte og hale, noen lemfragmenter, men hverken hodeskalle eller tenner. Basert på funnene anslår forskerne at dinosauren var over ti meter lang.

– Størrelsen er imponerende. Det er et av de største – muligens det største –  landrovdyr som noen gang er funnet i Europa, sa Chris Barker, doktorgradsstudent i paleontologi ved University of Southampton og hovedforfatter av studien som er publisert i tidsskriftet PeerJ Life & Environment.

Basert på riller på toppen av halehvirvelene konkluderte forskerne med at dette er en spinosaurus, en gruppe dinosaurer som levde for rundt 95 millioner år siden og var omtrent 15 meter lang

På grunn av de ufullstendige restene har forskerne så langt ikke gitt den et videnskapelig navn, men opererer med arbeidstittelen «White Rock spinosaurid». De mener den ikke tilhører noen tidligere identifisert art.

Spinosaurus var Afrikas største. Tyrannosaurus rex som nærmet seg 13 meters lengde, var Nord-Amerikas konge, den like store Giganotosaurus regjerte i Syd-Amerika og den litt mindre Tarbosaurusen er funnet i Asia. Den største kjente navngitte dinosaur fra Europa var Torvosaurus på omtrent ti meter. 

På Isle of Wight er det gjort noen av Europas rikeste funn av dinosaurrester. Disse i kombinasjon med det siste funnet underbygger en hypotese om at spinosaurer oppsto og diversifiserte seg i Vest-Europa før de ekspanderte andre steder.

 Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.