I dokumentasjon som ble lagt fram i retten torsdag, kommer det fram at politiet fant en koran på Bråthens skrivebord, bokmerket på sider som handlet om livet etter døden. Bråthen visste han skulle begå drapene fire måneder før den 13. oktober 2021.

Bråthen har gjennom hele rettssaken påstått at ideen han fikk om å drepe bare kom til ham. Han har ikke sagt noe om hvor denne ideen til drap eller gjenfødelse kom fra, med unntak av at han trodde han skulle bli blind, til tross for at både forsvarer og aktor har stilt spørsmålene gjentatte ganger. Likevel har det kommer frem at Bråthen selv sa at han utførte jihad og at han trodde han skulle bli gjenfødt med skjegg et bedre sted.

Det har også kommet frem at Bråthen trodde han var på et viktig oppdrag for muslimene.

Aktor la også fram en tegning av en kropp, torsdag, hvor Bråthen hadde merket kroppen med bokstaver med tilhørende tekst. «Ansikt nei, øyne ja,» er blant setningene som står på arket. Videre står det «hals høyre og venstre x, nei, ikke dødelig gjennom stikk, skudd. XP ofre, A kritisk.»

Da Bråthen forklarte seg tirsdag, sa han at han hadde planlagt drapene lenge.

– I fire måneder visste jeg at jeg ville gjennomføre det jeg gjorde. Da prøvde jeg de knivene på den sofaen på slutten, sa Bråthen i sin forklaring tirsdag.

Bråthen bestilte kniver på nett og testet de på sin egen sofa.

Aktor har lagt ned påstand om tvungen psykisk helsevern, men det gjenstår å se om Bråthen blir dømt strafferettslig tilregnelig eller ikke.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.