Arbeiderpartiet har aldri lagt skjul på at de ikke liker det private initiativ i helsesektoren. Forklaringen er enkel: Privat stiller staten i skammekroken. Nå har kunnskapsminister Tonje Brenna bestemt al Læringsverkstedet skal tvangsoppløses. Læringsverkstedet er landets største barnehavekjede med 250 barnehaver.

– Hvis dette går gjennom, blir det norgeshistoriens største tvangsoppsplitting av et selskap, hevder finansdirektør Atle Hørlyk i Læringsverkstedet overfor E24.

For Læringsverkstedet betyr det at 6.000 ansatte vil bli juridisk fordelt på 250 nye arbeidsgivere.

– En slik endring vil kreve 20 til 25 millioner kroner ekstra i årlige utgifter til administrasjon, ifølge Hørlyk. (NTB)

Regjeringen skylder på at de vil få bedre» kontroll på bruken av tilskuddene og foreldrebetalingen blir brukt i samsvar med regelverket hvis alle barnehager er selvstendige. Dagens ordning krever mer ressurser fra det offentlige, ifølge Kunnskapsdepartementet.»

Det lyder som en klassisk sosialistisk rettferdiggjøring av inngrep i den frie næringsretten.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.