Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Bertelsen & Garpestad AS er en av Sør-Norges største entreprenører og inngår som en av flere virksomheter i BG Holding AS med en årlig omsetning på tett oppunder en milliard kroner.

I en e-post sendt ut til de ansatte i konsernet, skriver ledelsen at de vil kutte i utbytte til eierne for 2019. Eierne vil i stedet dele ut 5.000 kroner i såkalte «helikopterpenger» som en gave til alle de ansatte.

I e-posten står det:

«Håper alle har det bra i denne vanskelige og krevende tiden. Vi tenker på dere og jobber dag og natt med refinansiering, samtaler med politikere, banker, leverandører osv. Det arbeidet går veldig bra. Det er mye velvilje der ute nå. Norge er et dugnadsfolk. For om mulig å lette noe på hverdagen har vi besluttet å ta arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksens oppfordring om å forskuttere ut lønn til alle permitterte de første 20 dagene. I tillegg betaler vi ut 5000 kr. til alle ansatte i helikopterpenger».

«Helikopterpenger» et et begrep som blir brukt om en stor sum av nye penger som trykkes og fordeles bredt for å stimulere en økonomien i eller på vei inn i en resesjon.

Styreleder Sverre Garpestad i Bertelsen & Garpestad AS sier til Byggeindustrien at de gjør dette for å vise at selskapet har et sterkt ønske å gjøre noe for både de ansatte og det lokale næringslivet i Egersund.

– Vi ønsker ikke at våre ansatte nå skal bli sittende inne og sture i en krevende tid. Vi ønsker at de skal kjøpe seg en spade eller noen spann med maling for pengene. Dette er tiden for å sette i gang noen prosjekter hjemme. Dette er en oppfordring til å bruke pengene lokalt og gi det lokale næringslivet en kjærkommen boost i en vanskelig tid, sier Sverre Garpestad til Byggeindustrien.

Ifølge Garpestad, som selv sitter i karantene etter å ha vært på Conexpo-messen i Las Vegas, har de nå rundt 40 ansatte av totalt 250 permittert som en følge av at korona-viruset har stoppet opp noen prosjekter.

– Vi står alle i en alvorlig situasjon, men sammen skal vi komme gjennom denne stormen. I Bertelsen & Garpestad har vi en filosofi som sier at vi skal stå sammen «en for alle og alle for en». Nå er det viktig at vi viser det i praksis, sier Garpestad.

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.