Foto: Terje Pedersen / NTB

Flere titalls ansatte mister jobben etter at Fredrikstad-bedriften Straye Trebygg gikk konkurs.

De ansatte i trevarebedriften Straye Trebygg fikk særdeles dårlige nyheter rett før jul. Som følge av de nærmest krisepregede tilstandene i byggevarebransjen må bedriften og arbeidsplassen melde oppbud.

Det var ikke lenger grunnlag for drift.

NTB melder om saken.

Straye Trebygg har levert massivtre til en rekke prosjekter i flere byer, men torsdag måtte de melde oppbud.

Det er for tiden nærmest full brems i store deler av byggebransjen, det igangsettes minimalt med nybygg, og ulike andre prosjekter ligger på is.

Det fører til kraftig redusert etterspørsel etter alt som inngår i en byggeprosess, og ikke minst trematerialer som denne virksomheten har levert.

Men det er store lokale forskjeller. I visse regioner er det fortsatt mye byggevirksomhet, og påfallende nok er nettopp området Fredrikstad/Kråkerøy preget av til dels stor byggeaktivitet. Men mye av dette kan være i en ferdigstillelsesfase, slik at ordrebøkene fremover er tomme.

Straye Trebygg har levert massivtre til en rekke prosjekter i flere byer, men torsdag måtte de uansett melde oppbud.

Fredriksstad Blad skriver at 49 ansatte mister jobben som en følge av konkursen. Det kan bli vanskelig å få nye jobber i dagens arbeidsmarked, og for mange kan utveien bli å søke stønad på NAV i kortere eller lengre tid.

– Til tross for at eierne har tilført selskapet betydelig kapital har det ikke vært mulig å finne grunnlag for å videreføre driften og styret har derfor i dag måte ta den tunge beslutningen om å begjære oppbud, skriver styret i en pressemelding.

Kråkerøy-bedriften har vært en av Norges største på massivtre. Så sent som i 2022 så det hele langt lysere ut. Da omsatte de for nesten 266 millioner kroner og gikk med overskudd.

Men nå er det andre tider, og det kommer mange nedslående nyheter fra lokale bedrifter.

Støre-regjeringen vil ha mye å ta fatt på i det nye året, ikke minst for å sikre hjemlig næringsliv og arbeidsplasser.

Les også:  

Krisen i byggebransjen: Nordan innfører firedagersuke

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.