USA innfører kjønnsnøytrale pass og ordningen trådte i kraft mandag. Dermed kan de 1,2 millioner amerikanere som ikke regner seg som hverken mann eller kvinne få mulighet til å få et pass hvor det står X i feltet for kjønn.

Det amerikanske utenriksdepartementet kunngjorde i oktober at det første kjønnsnøytrale passet var utstedt. Men det var først 31. mars, på den internasjonale dagen for transsynlighet, at departementet kunngjorde at retten blir utvidet til å gjelde alle amerikanere, samtidig som det ble innført tiltak på føderalt nivå for å fjerne administrative hindre for transpersoner og ikke-binære.

En håndfull andre land har tatt lignende grep. Australia innførte kjønnsnøytrale pass i 2011, og siden har New Zealand, Canada, Tyskland og Argentina fulgt etter, i tillegg til Pakistan og Nepal (NTB)

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.