På britiske skoler som har innført kjønnsnøytrale toaletter, så har jentene funnet at det gjør dem ekstra sårbare, ikke minst når de har mensen. De blir heller hjemme enn å risikere å bli utsatt for plaging i form av «menstruasjons-skam» fra umodne jevnaldrende gutter.

Mange jenter rapporterer også at de ikke lenger bruker de kjønnsnøytrale skoletoalettene. At de lar være å drikke i løpet av dagen for å unngå å måtte tisse. Jentene risikerer infeksjoner ved å holde seg hele dagen og både foreldre og lærere roper varsko om de politiske korrekte toalettene.

De kjønnsnøytrale toalettene er blitt innført som følge av hensyn til transseksuelle personer. Men det er jentene som betaler prisen.

Leger sier nå at det må tas hensyn til jentene og bli slutt på kjønnsnøytrale toaletter. Det er både av fysiske og psykiske årsaker, sier de.

På en av barneskolene som innførte kjønnsnøytrale toaletter, protesterte foreldrene over at andre, eldre elever ved skolen lett kunne kikke over kanten:

‘The cubicles were open at the bottom and top so older pupils can easily climb up the toilets and peer over.’

Stephanie Davies-Arai, fra foreldregruppen Transgender Trend, sa at skolene ble feilinformert av trans-aktivistorganisasjoner at de brøt likestillingslover hvis de ikke omgjorde toalettene til unisex. Det er fullt lovlig for skolene å ha separate toaletter, opplyser hun.

Tory MP David Davies støtter feminister som sier at transkjønnedes rettigheter overkjører kvinners rettigheter. Han sier at hvis ikke jentene er komfortable med å dele toaletter med gutter, så burde skolene ta hensyn til det istedet for å hevde at det er jentene har et problem.

Daily Mail

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂