Voldelige scener utspiller seg på togstasjonen i Kiev når menn fra Mena-land utnytter krigen til å ta seg inn i Europa ved å presse seg foran flyktende ukrainske kvinner og barn.

Et klipp publisert at den polske lokale nyhetsportalen Tarnogorski.info viser menn fra Afrika og Midtøsten som presser seg foran flyktende ukrainske kvinner og barn som forsøker å sette seg på et tog til Polen.

Kvinnene skriker desperat, og en opprørt mann skriker til mennene at de skal prioritere kvinner og barn, men han blir møtt med aggressivitet og banning.

– Dere jævla dyr! utbryter mannen til slutt, mens kaoset fortsetter.

Et annet klipp viser en mann som blokkerer inngangen til et tog i Przemyśl og truer folk som prøver å komme seg inn i kupeen med kniv.

Ifølge tjenestemenn på grensen prøver ikke Mena-mennene bare å ta plassene til de ukrainske flyktningene, de stjeler også sengeplasser og tepper fra både kvinner og barn. Det melder den polske avisen Najwyzszy Czas.

Polens myndigheter er bekymret for flyktningenes sikkerhet.

Polakker ved grensen begynner å frykte for deres sikkerhet, ikke-ukrainske immigranter går rundt med kniver, skriver parlamentsmedlem Robert Winnicki på Twitter.

Christen Krogvig fra Demokratene opplevde dramaet selv. Han bekrefter overfor Document at inntrykket stemmer. Han har selv filmet og tatt bilder, men disse må redigeres før bruk.

– Kvinner og barn ble fortrengt av afrikanske menn under evakuering i Kyiv og Lviv. På grensen mot Slovakia ble mange av afrikanerne stanset av grensepolitiet, som prioriterte ukrainske kvinner og barn.

Krogvig oppholder seg nå i Budapest.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.