Irans finansminister sier at Irans oljeeksport har økt med 40 prosent de siste fem månedene til tross for sanksjonene mot landet.

– Denne veksten har vært mulig uten at USA har lettet sine sanksjoner mot Iran og uten at Wien-samtalene med EU har bragt endelige resultater, sier finansminister Ehsan Khandouzi til Irans offisielle nyhetsbyrå IRNA.

Han tilføyde at amerikanske tjenestemenn har innrømmet at deres politikk overfor Iran har lidd nederlag og at Iran nu tar sikte på å spille en nøkkelrolle i verdens olje- og gassmarked.

– At Irans økonomi har hatt en svak utvikling de siste tre årene er mer et resultat av pandemien og inflasjon, enn av sanksjonene. Den nye iranske regjeringen som tiltrådte i august ifjor, står klar med planer for igjen å få fart i økonomien. De fokuserer på lokal utnyttelse av olje- og gassressursene samt økonomisk solidaritet mellom landene i regionen.

Om virkningen av de amerikanske sanksjonene innrømmet Khandouzi at de nok bremser Irans økonomi; men landet finner nye muligheter i hjertet av sanksjonene.

IRNA: Iran oil exports increase by 40% despite sanctions

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.