Lars Findsen er løslatt fra varetekt. Han var sjef for det danske Forsvarets e-tjeneste og ble pågrepet 8. desember på Kastrup. Etter tre dagers rettsbehandling i Østre Landsret ble Findsen satt på frifot torsdag.

Siden 9. december har den hjemsendte chef for Forsvarets Efterretningstjeneste siddet varetægtsfængslet i arresten på grund af kendelser afsagt af en dommer i Københavns Byret.

Indespærringen skyldes en mistanke om, at han skal have lækket statshemmeligheder.

Efter et usædvanligt langvarigt retsmøde i Østre Landsret er den 57-årige jurist imidlertid kommet ud i friheden.

Pågripelsen av Findsen slo ned som en bombe og vakte også oppmerksomhet internasjonalt. Det er ikke hver dag en spionsjef med et slikt langt rulleblad settes i fengsel.

En slik pågripelse må ha fått godkjenning i regjeringens sikkerhetsutvalg. Der sitter statsminister Mette Frederiksen og hennes mektige høyre hånd, Barbara Berthelsen. Disse er allerede hardt presset i den såkalte minkskandalen. Regjeringen vedtok å slakte ned alle besetninger uten å ha lovlig grunnlag for det. Frederiksen sier hun ikke ble gjort klar over det manglende juridiske grunnlaget. Men det kommer stadig nye vitner som svekker denne påstanden.

Hvis landets statsminister har gått god for pågripelsene av landets fremste spionjeger uten grunn kan det spøke for Frederiksen.,

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.