Danmarks tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen  (V) er siktet for å ha delt statshemmeligheter. Hjort Fredriksen bekrefter selv siktelsen, men sier han aldri ville drømme om å røpe informasjon som kunne skade Danmark. Hjort Frederiksen nyter stor respekt i alle leire og nyheten slo ned som en bombe.

»Jeg kan bekræfte, jeg er sigtet efter straffelovens paragraf 109 for at have overtrådt grænserne for min ytringsfrihed,« siger Claus Hjort Frederiksen i en skriftlig meddelelse.

»Jeg har ytret mig som folketingsmedlem om en politisk sag, og jeg har ikke yderligere at tilføje for nuværende.«

»Men jeg kunne aldrig drømme om at foretage mig noget, som kunne gøre skade på Danmark eller Danmarks interesser.«

Det blåser på toppene i dansk etterretning. Den tidligere sjefen for Forsvarets Etterretningstjeneste, Lars Findsen, ble pågrepet 8. desember og sitter i varetekt. Han ble fremstilt på nå sist mandag og pressen fikk for første gang kjennskap til pågripelsen.

-Det er vanvidd det her, rakk Findsen å si.

Findsen får støtte av tidligere sjef for PET, tilsvarende PST, Bonnichsen som antyder at det er regjeringens sikkerhetsutvalg som har gått amok. Der sitter Mette Frederiksen og hennes mektige rådgiver, Barbara Berthelsen. Hvis det er disse som står bak pågripelsene snakker vi om en skandale uten sidestykke. Spørsmålet er, for hvem.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.