En åpen Facebook-gruppe advarer mot å kjøpe tyggebein produsert i Kina, da de kan være infisert med en sykdom kalt fanconi. Den kan gi alvorlige skader på nyrene. Problemet er at man ikke kan vite hvor beina er produsert, for de selges ikke under et spesielt merke, men videreselges og pakkes om.

Kina har ikke den samme veterinærkontrollen som vi har i Vesten, og de bryr seg heller ikke. Men det gjør hundeeierne.

Advarselen peker på et problem med Kinas markedsdominans på stadig flere områder. Importører selger varene videre og pakker dem om. Det er kanskje ikke lett å spore hvor de kom fra. Slik slipper Kina unna manglende kvalitetskontroll.

ADVARSEL! IKKE kjøp eller gi disse tyggebeina til hunden din. De er produsert i Kina og har ført til at mange hunder har fått sykdommen Fanconi. Den kan føre til alvorlig skade på nyrene. Symptomene er hyppig vannlating. Kan være dødelig (flere hunder er døde her i Bergen). En av våre importer (som ikke bor hos oss) fikk sykdommen, og det har tatt 1 år før han nå er sykdomsfri. Del dette til dine hundevenner. OBS! Det markedsføres IKKE under et spesielt merke. Importeres i store kvanta og selges videre til diverse distributører, har ingen varedeklarasjon fra produsenten.

Det er Enerhaugen kennel – Shiba Inu som kommer med advarselen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.