Færøyene avskaffer nå koronapasset. Landsstyret har bedt helsemyndighetene om å vurdere nytten av et slikt pass. Svaret var klart og tydelig: «Der er ikke længere sundhedsfaglige argumenter for at bruge coronapasset på Færøerne.»

Selvsagt kan ikke Færøyene forandre regler i andre land, så hvis man vil reise ut av landet, må man fortsatt legitimere seg med koronapass.

Men inne i landet går det mot avskaffelse.

Færøernes lagmand Bárður á Steig Nielsen glæder sig over, at coronapasset nu langt om længe kan afskaffes.

– Jeg har hele tiden sagt, at coronapasset ikke skal bruges én dag mere end højst nødvendigt. Derfor er jeg glad for, at vi går bort fra denne ordning, siger han i en officiel udtalelse på den færøske regerings hjemmeside.

Det understrekes samtidig at andre smitteverntiltak bør videreføres. Hold avstand, vask hendene, ta vaksinen hvis du ønsker det.

Men man snakker nå om en exit-strategi, en vei ut av nedstengningene. Dette er positive nyheter for dem av oss som setter pris på frihet.

Færøerne afskaffer coronapasset 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.

Mest lest

Les også