– Koronapass er ikke aktuell politikk nå. Det vil ikke utgjøre noen forskjell, men vi kommer likevel til å utrede bruken av det, sier statsminister Jonas Gahr Støre. På sitt første barbesøk på nesten to år sa han til TV2 at meteren kan ryke raskere enn forventet.

– Vi går ikke inn for koronapass nå som smittespredningen er så stor som den er, samtidig som vi aksepterer at det er smitte i samfunnet, sier Støre.

– Vi skal utrede det og ha en modell klar for det om det kommer en annen situasjon hvor vi trenger å bruke det, men vår vurdering er at det ikke vil utgjøre noen forskjell nå, sier han. (Dagbladet)

Onsdag kveld intervjuet TV2 statsministeren på  barbesøk i Tromsø:

– Meteren kommer til å forsvinne. Vi har sagt at vi skal vurdere dette innen 17. februar, men det kan skje mye frem til det, sier Støre.

– Du sier innen 17. februar; antyder du at det kan komme betydelige lettelser før det?

– Det kan det. Vi ber fagmyndighetene gi oss råd fortløpende. Vi skal ikke ha slike regler lenger enn nødvendig, sier statsministeren.

Støre viser til at det særlig er situasjonen på sykehusene og sykefraværet som blir avgjørende.

– Bildet ser bra ut i forhold til at vi har kontroll på situasjonen, og da kan det skje fortere. (TV2)

Ingen kommuner ønsket koronapass

Helseminister Ingvild Kjerkol opplyser at ingen kommuner har krevd innføring av et slikt koronasertifikat.

Når omikronvarianten er så smittsom, så har det ikke vært hensiktsmessig å bruke koronasertifikat, og nå letter vi også på de nasjonale tiltakene. Kommuner som innfører strengere tiltak, kan bruke koronasertifikat i dag for å gjøre lettelser, men det er det ikke så mange kommuner som har ønsket – ingen, faktisk, sier Kjerkol til Dagbladet, og fortsetter:

– Nå sender vi ut på høring et forslag til lovhjemmel for å kunne bruke koronasertifikat mer fristilt fra smittevernloven. Det må Stortinget ta stilling til.

Legger bort coronapass

Støre til TV 2: Meteren kan ryke betydelig raskere enn først antatt

Les også:

Filosof mener politikere og presse har sviktet

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.