Erna og Bent klemmer hverandre på direkten og slipper tøylene for en stakket stund.

Nordmenn er et tillitsfullt folk. I flokk og følge har de lydig fulgt myndighetenes anbefaling (som etter hvert lyder mer som et krav) om to vaksinedoser. Nå skal de fleste over 18 år være såkalt fullvaksinert. Vi som følger med vet at dette er et bevegelig mål. I Israel lyser koronapasset rødt ved to doser, det er tre doser som gjelder nå – for alle – og en fjerde dose er på trappene, under ett år etter første vaksinedose.

Mange får nå stjerner i øynene. De skal danse, drikke øl i baren etter midnatt, samle venner og kjente til festlig lag – og kultur- og idretts-Norge gleder seg til fulle hus – omsider. Meteren er borte, munnbindet kastes – alle hjerter gleder seg. Lørdag 25. september, kl. 16 skal det skje, forteller statsministeren på pressekonferansen fredag.

Men, Det er jo alltid et men. Unntakslovene, som regjeringen har bedt om å få forlenget fram til sommeren 2022, er de samme. Når som helst kan regjeringen møte opp i Marmorhallen, dystre og alvorlige, og forkynne en ny nedstengning. Kanskje en ny regjering, men det er de samme byråkratene som lurer i bakgrunnen som det siste halvannet året. Budskapet vil være det samme; det er de uvaksinerte som driver pandemien videre. Allerede er familier og vennegjenger splittet, den splittelsen kommer til å bli verre utover høsten om pilene for smitte peker i negativ retning. Økt smitte – det er 6-12 åringene som massetestes fra denne uken – og med influensasesongen rett rundt hjørnet – nye tiltak er ikke langt unna. Regjeringen vil nemlig ha de samme smittevernsreglene for influensa som for korona denne sesongen. Kommunene har dessuten sine fullmakter, i tråd med smittevernloven. De kan innføre både begrensninger – og de kan ta i bruk det berømmelige koronasertifikatet – på restauranter, konserter, kjøpesentre og offentlig transport.

Vaksinen har dessverre vist seg lite effektiv over tid, men mange får dels svært alvorlige, og ganske så ukjente, bivirkninger av vaksinen. De som opplever dette ønsker naturlig nok ikke å ta flere doser, og ender opp i gruppen til de uvaksinerte, eller ikke fullvaksinerte. FDA kjente til mulige, svært alvorlige bivirkninger allerede høsten 2020, og det er også disse bivirkningene som manifesterer seg nå i land etter land. Legemiddelverket publiserer rapporter ukentlig – og den har de siste ukene fått nye tabeller, kolonner og rader. Hjerteposebetennelse hos unge er en av de nye bivirkningene, bivirkninger hos barn under 12 år, som ikke er vaksinert, er også omtalt i en fotnote i den siste rapporten.

Men fakta preller åpenbart av på den jevne nordmann. Fryktpropagandaen har vært så massiv, gjennom medier og pressekonferanser, at mange fortsatt frykter covid (med 99 pst overlevelse og der barn får lette eller ingen symptomer) mer enn bivirkninger av en eksperimentell vaksine med uante langtidsvirkninger – og for flere; meget alvorlige kortsiktige bivirkninger. Aksepten for dette er virkelig å stusse over, siden det historisk har vært svært lav toleranse hos helsemyndigheter for bivirkninger av vaksine ettersom vaksine gis til friske mennesker.

De senere dagene og ukene har propagandaen mot de uvaksinerte tatt seg opp; det har gått så langt at en person får slippe til med et innlegg i Nettavisen der han regelrett anklager uvaksinerte for å være potensielle drapspersoner – og viser til at «overføring av sykdom til andre kan straffes med fengsel i inntil fire år».

Det har gjennom sensommeren og høsten haglet med ukvemsord og sjikanering av uvaksinerte mennesker i norske medier; også fra myndighetspersoner og politikere. Utskudd, egoist, høyreekstrem – ja rent ut forstyrret. Nå kan vi altså tilføye ‘morder’.

Vi som kjenner historien kjenner også ‘lusa på gangen’; opptakten til krig og folkemord starter alltid med splitt og hersk og dehumanisering av en eller flere grupper mennesker. Dette er derfor en svært farlig utvikling – og burde få alle i Norge til å stille spørsmål ved myndigheters, politikeres og mediers motiver. Nordmenns helse, norsk økonomi og Norge som framtidig demokrati og ett samfunn som setter befolkningen først, virker ikke å være det de er mest opptatt av med denne retorikken.

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.