Det hvite hus serverte bare intetsigende selvfølgeligheter etter at Biden og Putin snakket sammen i to timer tirsdag. Putin kan skru igjen gasskranene og strømprisene vil gå enda høyere for europeerne. I virkeligheten er EU maktesløse. Biden har bare ord å rasle med.

«President Biden reiterated his support for Ukraine’s sovereignty and territorial integrity and called for de-escalation and a return to diplomacy,» the White House said in a statement following the call.

The administration said it will work in «close coordination» with allies in Europe including France, Germany and the United Kingdom to observe the Kremlin’s actions.

Biden er den svakeste amerikanske presidenten etter krigen. Han er uten nåde i omtalen av forgjengeren, men har gitt etter både overfor Putin, Kina og Iran.

Putin fikk ferdigstille Nordstrøm 2, og Biden innstilte Keystone-rørledningen og oljeutvinning på føderal jord. Det var en gavepakke til Putin og drev olje og gassprisen til værs.

Iran er trolig uker eller måneder fra å skaffe seg atombomben. Meningsmålingene er de laveste for en president i første år. Biden er svekket og alle vet det.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.