Atlantic ba sine lesere om å utnytte Thanksgiving til å «deprogrammere» og så tvil hos konservative gjester og familiemedlemmer. Absolutt alt skal politiseres. Men konservative amerikanere lar seg ikke lure.

Det er Molley Jong-Fast fra Daily Beast som kommer med oppfordringen. Jong-Fast er for øvrig datteren til den feministiske forfatteren Erica Jong.

Hun beskriver feiringen som forferdelig og «no one’s idea of a great time». Men for ikke å kaste bort en hel kveld på det Jong-Fast oppfatter som dønn kjedelig samvær med familie og venner, kan man benytte situasjonen til å deprogrammere konservative gjester.

Spending a holiday sitting around, pretending your crazy relatives aren’t crazy, is one of America’s time-honored traditions. In normal times, you could be the dog in the house-fire meme declaring, “This is fine” while taking a sip of doggy coffee, but we are not in normal times.

This is your chance to deprogram them. Facebook knows its algorithm radicalizes users. This is your chance to tell your aunt that maybe the news she gets from it isn’t all that reliable. And that maybe the MAGA news network is not giving her unbiased news, either.

Molly Jong-Fast misliker Thanksgiving. Skjermdump video/Marathi.tv

Hvis du som selvutnevnt progressivt meningspoliti er ekstra heldig, kan det hende det er noen i familien som bør rapporteres til FBI! Facebook hjelper gladelig til. Kanskje det er noen «domestic terrorists» i familien, du vet: slike foreldre som ikke liker at barna lærer på skolen at det ikke hersker noen tvil om at de er født rasister, mens det er helt umulig å vite hva slags kjønn man er født med.

Kanskje det er noen i familien som er skeptiske til koronavaksinene? Nå har du sjansen, skriver Jong-Fast.

You could literally save your creepy uncle’s life.

Kanskje Jong-Fast krever koronapass fra familiemedlemmer før hun slipper dem inn i sitt hjem? Konservative er mer avslappet: Ifølge en undersøkelse sier 78 prosent av dem som stemmer på Republikanerne at de ikke vil kreve koronapass og/eller munnbind av sine gjester. Mens nesten halvparten av dem som stemmer på Demokratene, vil stille slike krav.

Slik fortsetter det. Man må deprogrammere familiemedlemmer som tror valget i 2020 ble stjålet, og slike som tror mediene og elitene lyver kontinuerlig i det som gjerne kalles The Big Lie.

Jong-Fast føler tydeligvis en sterk avsky for den viktigste familiebegivenheten i USA.

I’m here to tell you Thanksgiving is terrible, and if you at least spend the time trying to deprogram your niece, you won’t be bored or depressed.

Or maybe you’ll plant the seed, sow just a little doubt about whatever Tucker Carlson is saying now. Maybe you’ll even change a heart or a mind. Maybe you’ll bring the temperature down just a tiny bit.

Or maybe you’ll need to report a relative to the FBI! Either way, it’s something to do besides just eat.

Denne kronikken gir oss eksempler på tre trender i amerikansk samfunnsliv. For det første er det et eksempel på hvordan woke-folket på død og liv skal gjøre politikk ut av absolutt alt. Som om politikk og makt er det eneste som betyr noe her i livet.

For det andre er dette nok et eksempel på hvordan samholdet i USA rives i filler av en venstreside som har mistet all sunn fornuft og er villig til å ofre sin egen familie for ren dyds-posering.

For det tredje: Molly Jong-Fast er nok et bevis på det flere undersøkelser viser oss: Konservative er mer tolerante, mer pragmatiske og mer lykkelige enn de progressive venstreliberale.

Det er ikke så rart, egentlig. Det må være slitsomt hele tiden å måtte passe på at man ikke forteller feil vits eller ler på feil sted, eller bruker et begrep som var korrekt i forrige uke, men som siden tirsdag er definert som krenkende.

Det må være slitsomt hele tiden å holde seg oppdatert på de 74 ulike kjønnene og alle de nye pronomenene som følger med. Mens du hele tiden benytter deg av korrekt grammatisk og begrepsmessig nytale.

Da er det enklere for konservative, som ikke behøver å la seg forvirre av slikt sludder, som kan beholde sin sunne fornuft og en frigjørende sans for humor. Og som ikke er så blaserte og selvhøytidelige at de har mistet evnen til å nyte et hyggelig måltid med familie og venner.

Så kanskje konservative bør strekke ut en hånd til lidende progressive woke-fanatikere og forklare hvordan man kan få et bedre liv:

Bli konservativ, så blir du lykkelig!

Deprogram your relatives this Thanksgiving

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.