Forsøket på å velte guvernør i California, Gavin Newsom, i en folkeavstemning, har ikke ført frem, ifølge Associated Press.

Opptellingen er ikke avsluttet, men forspranget er så stort at Larry Elder ikke har mulighet for å ta det igjen, ifølge Los Angeles Times.

Newsom er Demokrat og Demokratene har de siste tiår hatt et solid grep om California. Men Newsom er blitt upopulær pga en meget strang nedstengningspoliikk under pandemien som har ødelagt tusenvis av små bedrifter drevet at latinos, rullerende strømblackouts, vannmangel, store problemer med hjemlse og en galopperende kriminalitet. Denne kriminaliteten skyldes en ultraliberale kriminalpolitikk som slipper farlige forbrytere ut. I tillegg kommer et høyt skattetrykk.

California har netto utflytting og det er middelklassen som flytter. California er på vei til å bli et tredjeverdenland, med fattige på bunnen og en superrik overklasse. Newsom hører til den siste kategorien. Han stengte skolene, men lot egne barn få privatundervisning hjemme.

Demokratenes donorer har spyttet enorme summer inn i valgkampen. I Washington har man vært nervøs for at en vellykket recall vil utløse en kjedereaksjon. Bidens popularitet faller også som en sten.

Los Angeles Times og resten av wokemediene skyr ingen midler for å sverte Larry Elder. LA Times kalte ham den hvite rasismens svarte ansikt.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.