En irakisk flyktning tok seg inn i lobbyen på hotell i Charlottenburg lørdag, hvor han slo en hotellansatt med knyttnevene. «Jeg skal drepe alle» ropte den 31-årige gjerningsmannen, før han holdt opp pekefingeren og ropte «Allah».

Klokken var rundt 12 lørdag da den irakiske mannen tok seg inn i lobbyen på et hotell i Charlottenburg lørdag, hvor han slo en hotellansatt med knyttnevene. Den angrepne medarbeideren flyktet til resepsjonen, men gjerningspersonen lot seg ikke stoppe. Den irakiske mannen rev opp en jernstang fra gulvet og knuste glassdøren til resepsjonen for å fortsette angrepet.

Til sikkerhetspersonellet som ble tilkalt skrek mannen «jeg skal dere dere alle», før han holdt opp en pekefinger og ropte «Allah» – en tawhid-hilsen, som brukes av islamister og muslimer for å vise til Allahs enhet.

Politiet pågrep gjerningsmannen tirsdag. Mannen er arrestert for kroppskrenkelse, skade på eiendom og forstyrrelse av den offentlige freden gjennom trussel om straffbare handlinger.

Motivet etterforskes som islamistisk terror, ifølge Der Tagesspiegel.

Gjerningsmannen har blitt undersøkt for psykiske lidelser, men har så langt ikke vist tegn til sykdom.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂