Ny oljeskatt var tema i regjeringsforhandlingene om Granavolden-plattformen i 2019, men ble skjult i et tillegg til protokollen, ifølge Dagens Næringsliv.

Behovet for en ny petroleumsbeskatning var et tema under forhandlingene mellom Høyre, Frp, Venstre og KrF, spesielt etter påtrykk fra Venstre, skriver avisen.

Saken ble tatt inn i det DN kaller en B-protokoll som bare et fåtall personer i regjeringsapparatet kjenner til. Det er ifølge DNs kilder et dokument som inneholder saker som av ulike grunner ikke kunne omtales offentlig. Utover oljeskatten utdyper dokumentet blant annet hvordan enkelte punkter i Granavolden-erklæringen skal tolkes.

Flere sentralt plasserte kilder vil ikke engang bekrefte at den eksisterer. DN får likevel bekreftet fra uavhengige kilder at endringer i oljeskatten var tema i B-protokollen. En av de viktigste årsakene til at saken ble skjult, var at regjeringens ønske om endring kunne påvirke aksjekursene.

Regjeringen la tirsdag kveld fram et omfattende forslag til innstramminger i petroleumsskatten. Frp-leder Sylvi Listhaug er en av dem som har kommet med kraftigst kritikk mot forslaget. Listhaug var selv til stede under forhandlingene på Granavolden.

– Etter denne fadesen føler tydeligvis Høyres kommunikasjonsfolk det prekært å spinne usannheter om at Frp nærmest har gått god for et forslag som nå legges fram. Det er blank løgn, sier hun.

Les også:

Listhaug truer med å felle regjeringen: – Ekstremt viktig sak

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂