Det meldes om raketter mot flyplassen i Kabul. Disse skal være skutt ned av amerikanske anti-rakettsystemer. Det ble skutt fem raketter mot flyplassen, melder Fox News. Dermed er enda et usikkerhetsvindu åpnet. Nå er det ikke bare på bakken det er farlig, men også i lufta.

Five rockets were fired early Monday at the Kabul airport and intercepted by a U.S.’s C-RAM missile defense system, a defense official told Fox News’ Jennifer Griffin. 

Rakettene reiser også en rekke spørsmål om Taliban er til å stole på. Hvis motsetningene mellom Taliban og IS var så store som det påstås, burde det være Taliban som straffet IS, men det hører vi ikke noe om. Taliban har kommet med en rekke løfter om at utlendinger kan få reise. Det krever et trygt luftrom, noe Taliban er fullt på det rene med.

Hvis Taliban vil bevare troverdigheten vil man bli nødt for å foreta seg noe for å vise at man sikkerheten på alvor.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂