San Francisco er den første amerikanske byen som innfører krav om fullvaksinering mot covid-19 for å benytte seg av innendørsaktiviteter, som restaurant eller treningsstudio.

Kinosaler, barer, restauranter, nattklubber og treningssentre er blant stedene hvor vaksinepass er en forutsetning for å få komme inn. Krav om vaksinepass iverksettes fra 20. august, ifølge NTB.

– Hvorfor gjør vi dette? Det er for å beskytte arbeiderne, for å beskytte barna, og for å beskytte dem som ikke kan bli vaksinert, sa ordfører London Breed på en pressekonferanse torsdag.

Det er bare barn under 12 år som er unntatt kravet. Friheten til uvaksinerte ofres mot «beskyttelse».

Biden-regimet støtter opp om vaksinekrav og ifølge NTB ligger vaksinekrav an til å bli innført i flere byer. New Yorks innbyggere må fra september ha fått minst én vaksinedose for å benytte seg av innendørsaktiviteter. Lignende tiltak vurderes også i New Orleans i delstaten Louisiana sør i USA.

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂