De svært kontroversielle vaksinepassene ble fra fredag rullet ut i større bredde. Nå må man vise vaksinepass for å kunne besøke restauranter og muséer i Italia. Fra 1. september skal kravet utvides til sykehus, kinoer, fly og annen kollektivtrafikk.

Stadig flere europeiske land innfører begrensninger for de som ikke er vaksinerte. Italia var tidlig ute med å kreve at helsepersonell var vaksinerte. Som i andre europeiske land har innføringen av vaksinepass ført til store demonstrasjoner, og det har også vært kaoslignende tilstander i parlamentet.

I Italia kaller man vaksinepasset for «Green Pass». Passet kan du få hvis du har tatt første dose, eller har hatt Covid-19 i løpet av de siste seks månedene, eller har testet negativt de siste to døgn.

Ansatte på skoler og universiteter risikerer å bli utestengt fra jobbene sine uten lønn, hvis de ikke i løpet av fem dager kan fremvise et vaksinepass.

Dette skjer i en situasjon hvor utdanningsminister Patrizio Bianchi sier at nesten 90 prosent av personellet ved skolene allerede er vaksinert. Helseminister Roberto Speranza oppfordrer nå at også barn vaksineres, foreløpig ned til 12 år.

Speranza sier at bruken av vaksinepass vil «forhindre nedstengninger og beskytte friheten».

300 ansatte i helsevesenet forsøker å gå rettens vei for å få vaksinetvangen fjernet.

France 24

Opprørsstemning og krigsanalogier i Frankrike

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂