Folk hoster opp hundrevis av euro for å kjøpe falske vaksinepass på internett i Frankrike. Kravet om grønt pass for mange områder får markedet til å blomstre.

Tross risikoen for fengselsstraff er det blitt en stor svartebørs for falske vaksinepass på Snapchat. Kontoer reklamerer åpenlyst for slike dokumenter, men blir vanligvis fjernet i løpet av få dager. Prisene ligger på mellom 1.500 og 3.600 kroner.

Siden juli har folk måttet være vaksinert, ha testet negativt for koronavirus eller ha hatt sykdommen for å slippe til på museer, kinoer og idrettsarrangementer. President Emmanuel Macron valgte tidligere i måneden å utvide kravet til serveringssteder, sykehus og tog.

Flertallet i den franske befolkningen støtter slike krav, men det har vært store demonstrasjoner mot vaksinepassene flere uker på rad.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂