Mens store deler av verden forsøker å finne tilbake til en slags normaltilstand etter to år med nedstengninger, fortsetter Canadas statsminister å gjøre livet surt for uvaksinerte canadiere.

I Canada er det fortsatt et krav om å være fullvaksinert for å kunne reise med offentlig transport, både innenlands og utenlands. Canada følger dermed omtrent samme politikk som demokratiske idealer som Kina og Cuba.

Kravet om vaksinepass gjelder for alle eldre enn 12 år og 4 måneder.

Mandatory vaccination to board
If you’re 12 years of age plus 4 months, or older, you’ll need to be fully vaccinated in order to board:

  • domestic or international flights departing from most airports in Canada, including charter and foreign
  • airlines carrying commercial passengers
  • VIA Rail, AMTRAK, White Pass & Yukon Route Railroad (WP&YR), and Rocky Mountaineer trains

Private fly som ikke skal lande et sted hvor vaksinepass er påkrevd er unntatt fra kravet. Det samme gjelder for medisinsk evakuering.

Dette er den samme statsministeren som innførte unntakstilstand på grunn av fredelige demonstrasjoner, og som har statsråder som løy om at politiet hadde bedt om at unntakslover ble innført.

Canadisk statsråd løy om at politiet ba om unntakslover

Trudeau har også varslet nye, strenge våpenlover, i et land hvor skytevåpen ikke tar særlig mange liv. Samtidig vil han legalisere narkotiske stoffer, deriblant fentanyl, som tar livet av tusenvis av canadiere hvert år.

Den liberale «poster-boy» virker umettelig på makt til å undertrykke folket han er valgt til å styre. Det er kanskje ikke så merkelig at Tucker Carlson beskriver Trudeau som en «botox-diktator».

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.