Gro Ødegård la ut en Twitter-melding som sprer seg som ild i tørt gress. Hun omtaler en pasient som fikk beskjed fra sykehuset før hun skulle inn til en viktig operasjon. Vaksinepass var et krav.

Pasienten kom fra en rød kommune, forteller Gro. Men som hun påpeker i samtale med Document, så er det allikevel nokså skremmende at syke mennesker nektes operasjoner på grunn av frykt for koronasmitte.

– Alle som kommer inn på sykehuset bør vel testes?

Pasienten var ingen vaksinemotstander, og hun hadde allerede fått første dose. Men hun var ikke høyt nok prioritert til at hun hadde fått andre dose. Så dermed ble pasienten utestengt av det norske helsevesenet, fordi det norske helsevesenet ikke hadde levert pasienten den vaksinen pasienten ønsket å ta.

Ødegård er heller ingen vaksinemotstander, men misliker offentlighetens overgrep mot individets rettigheter. Hun har skrevet en bok som omhandler et beslektet tema: En varslers kamp – Musas kamp mot Goliat.

Gro Ødegårds historie er varsling av kriminalitet fra virkeligheten, som viser risikoen og konsekvensene en som enkeltperson utsettes for ved å varsle om økonomisk mislighold og annen kriminalitet.

Advokat og forfatter Kari Breirem, som kanskje er en av Norges mest kjente varslere, har etter å ha lest utkast av boken, omtalt den som en «grusom historie».

Det endte godt for pasienten, som ved hjelp av fastlegen klarte å «snike» seg frem noen uker i vaksinekøen, og nå har fått godkjent sin operasjon. Men dette endrer egentlig ingenting sånn rent prinsippielt. For krav om vaksinepass for nødvendige operasjoner er et nakkeskudd for de falske løftene fra helseminister Høie, som lovte at vaksine skulle være frivillig.

 

Gro Ødegård. Foto: Privat

Det er som islam, som liker å fremheve at there is no compulsion in religion. De unnlater å nevne at du riktignok har valget, men alternativene er enten underkastelse og ydmykelse for kristne og jøder, og døden for blasfemikere og ateister.

Ødegård understreker at hun ikke ønsker å rette kritikken mot det involverte sykehuset, eller mot enkeltpersoner i helsevesenet. Dette er konsekvensen av politiske valg. Derfor tagget hun politikere som Bent Høie, Erna Solberg og Karin Andersen i sin opprinnelige tweet.

Kun Andersen har reagert i skrivende stund, med et spørsmål om hvilket sykehus det gjelder. Hun er opprørt over saken:

En må ikke ha vaksinepass for å komme på sykehus. Da brytes i så fall loven. Og det må meldes til helsetilsyn og helseministeren»

En person i kommentarfeltet påpeker også at sykehuset sannsynligvis bryter med loven.

Så langt jeg kan lese, er dette en ulovlig anvendelse. Lovteksten sier nå: «§ 4A-2 Bruk av koronasertifikatet Ingen kan forskjellsbehandles på grunnlag av at de ikke kan fremvise koronasertifikat, med mindre bestemmelser i eller i medhold av lov gir adgang til dette.»

Siden Document ikke kjenner til hvilket sykehus dette gjelder, og den omtalte pasienten ønsker å være anonym, så er det umulig å bekrefte historien på nåværende tidspunkt. Flere kommentarer på sosiale medier hevder at saken er «fake news». Men Gro Ødegård fremstår som troverdig i vår kommunikasjon med henne.

Det kan handle om en glipp fra en enkeltperson, eller en glipp fra et enkelt sykehus. Men uansett er dette alvorlig.

Vi velger derfor å publisere, slik at lesere kan gjøre seg opp sine egne tanker.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!