Italias helse­minister Roberto Speranza (t.h.) forklarer korona­vaksinens angivelige fortreffelighet under en presse­konferanse om korona­tiltak i Roma den 10. januar 2022, mens stats­minister Mario Draghi (t.v.) hører på. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB.

Påtalemyndigheten i Roma innledet nylig etter­forskning Italias tidligere helse­minister Roberto Speranza og den italienske legemiddel­myndighetens tidligere toppsjef Nicola Magrini, som begge ble anmeldt i mai for alvorlige forbrytelser som drap og offisiell dokumentfalsk under kampanjen for korona­vaksinering i Italia.

Bakgrunnen for anmeldelsen var medie­avsløringer som ukene i forveien hadde vist at legemiddel­myndigheten Agenzia Italiana del Farmaco (AIFA), som er underlagt helse­departementet, ikke hadde det nødvendige datagrunnlaget for å si at korona­vaksinene var trygge og effektive, samt at den dysset ned opplysninger om alvorlige bivirkninger.

Det var i en rekke sendinger (bl.a. her, her, her, her og her) av programmet «Fuori dal Coro» på Mediaset-kanalen Rete 4 i mars, april og mai at undersøkende journalister med Mario Giordano og Marianna Canè i spissen kunne avsløre interne e-poster hos AIFA, der etatens ledelse la lokk på en mengde informasjoner som kunne ha trukket vaksinenes fortreffelighet i tvil. «På denne måten dreper man vaksinen», het det i en av e-postene fra Magrini, som var bekymret for at upassende informasjon kunne lekke ut. Bivirkninger som var fatale for mennesker, vekket tilsyne­latende ikke samme bekymring.

15. mai ble Speranza og Magrini anklaget i en felles anmeldelse fra flere forskjellige grupper og personer, blant andre en advokat­forening, to politi­fagforeninger og en tidligere italiensk senator, og 30. oktober besluttet påtale­myndigheten i Roma å innlede etter­forskning.

Den endte med at påtale­myndigheten i slutten av november anbefalte at saken henlegges, men for Speranzas vedkommende er det spesial­domstolen for statsråder som treffer endelig beslutning om straffe­forfølgelse eller ei innen 90 dager. Det mest sannsynlige utfallet er trolig at saken ikke kommer opp, men med straffe­forfølgelsen av tidligere innenriks­minister Matteo Salvini finnes det i alle fall presedens for at spesial­domstolen går videre med en sak mot påtale­myndighetens anbefaling.

Med unntak av en notis i La Repubblica har italienske hovedstrøms­medier unnlatt å rapportere både om avsløringene i Rete 4 og etter­forskningen av Speranza og Magrini. Nesten alle de store mediene beskytter makt­apparatet i Italia, som i de fleste andre vestlige land – vårt eget inkludert.

Italia var blant de mest autoritære statene i Europa hva korona­vaksinering angikk. Steg for steg ble vaksinen påbudt for helse­arbeidere, politifolk, lærere og professorer, ansatte med publikums­kontakt og deretter alle med et ansettelses­forhold, innen påbudet ble utvidet til alle personer over 50 år. I tillegg ble de sivile frihetene sterkt innskrenket for uvaksinerte. Da regjeringen Meloni kom til makten i fjor høst, gav den amnesti til personer som var blitt bøtelagt for brudd på vaksinepåbud.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.